Lietusgāžu izraisītie plūdi Japānā aiz sevis atstāj postu un cilvēku nāves
Pasaulē
2017. gada 6. jūlijs, 17:50

Lietusgāžu izraisītie plūdi Japānā aiz sevis atstāj postu un cilvēku nāves

LETA

Japānas dienvidus piemeklējuši spēcīgi plūdi, kuros gājuši bojā vismaz divi cilvēki, bet vairāk nekā desmit skaitās pazuduši bez vēsts, ceturtdien ziņo varasiestādes.

Lietusgāžu izraisītie plūdi Japānā

Japānas dienvidus piemeklējuši spēcīgi plūdi, kuros gājuši bojā vismaz divi cilvēki, bet vairāk nekā desmit skaitās pazuduši bez vēsts.

gallery icon
37

Pēc viesuļa "Nanmadol", kas šonedēļ brāzās pāri Japānai, lielākajā daļā Kjusju salas joprojām ir spēkā brīdinājums par spēcīgām lietusgāzēm, kuru izraisītajos plūdos jau nopostītas daudzas mājas, ceļi un rīsu audzēšanas terases.

Fukuokas prefektūra vēsta, ka saņemtas neapstiprinātas ziņas vismaz par diviem nāves gadījumiem, un pastāv bažas, ka gājuši bojā vēl seši cilvēki, kurus apracis plūdu izraisīts dubļu noslīdenis.

Tikmēr sabiedriskā raidorganizācija NHK ziņo, ka arī kaimiņos esošajā Oitas prefektūrā gājis bojā kāds vīrietis.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Glābšanas darbos iesaistīta arī armija.

Jau trešdien Hirosimā, kas atrodas Honsju salā, upes krastā tika atrasts kāds miris vīrietis, kuru iepriekš, domājams, aizrāvusi plūdu ūdeņu straume.

Glābšanas darbos iesaistīta arī armija.

Rīkojumus vai ieteikumus evakuēties Fukuokas prefektūrā saņēmuši jau gandrīz 600 000 cilvēku, taču to ievērojusi tikai relatīvi neliela daļa.

Tikmēr Oitas prefektūrā evakuēties aicināti 270 000 cilvēku.

Saskaņā ar Japānas Meteoroloģijas pārvaldes atzinumu Fukuoku un Oitu piemeklējušas līdz šim nepieredzēti stipras lietusgāzes.

Tēmas