foto: REUTERS
Mejas rīcība pēc katastrofas Londonā izpelnās asu kritiku
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja.
Pasaulē
2017. gada 16. jūnijs, 12:39

Mejas rīcība pēc katastrofas Londonā izpelnās asu kritiku

LETA

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja piektdien izpelnījusies kritiku par to, ka nav tikusies ar ugunsgrēkā "Grenfell Tower" izdzīvojušajiem cilvēkiem.

Londona šokā pēc postošā ugunsgrēka augstceltnē

Ugunsgrēkā, kas naktī uz trešdienu izcēlies vienā no Lielbritānijas galvaspilsētas augstceltnēm "Grenfell Tower", gājuši bojā vismaz seši cilvēki un 50 ...

gallery icon
33

Ugunsgrēks "Grenfell Tower" augstceltnē

Vienā no Londonas augstceltnēm naktī uz trešdienu izcēlies plašs ugunsgrēks, kura apdzēšanā iesaistīti aptuveni 200 ugunsdzēsēji.

gallery icon
48

Ugunsgrēks 24 stāvu ēkā "Grenfell Tower" izcēlās naktī uz trešdienu. Līdz šim apstiprināta vismaz 17 cilvēku bojāeja.

"Grenfell Tower" dzīvoja ap 600 cilvēku un pazudušas veselas ģimenes. Policija brīdinājusi, ka tā varētu nebūtu spējīga identificēt visus ugunsgrēkā bojāgājušos.

Meja tikās ar avārijas dienestu darbiniekiem un televīzijā izteica līdzjūtību cietušajiem, kā arī paziņoja, ka tiks veikta valdības izmeklēšana par notikušo.

Tomēr atšķirībā no Londonas mēra Sadika Hana un leiboristu līdera Džeremija Korbina, Meja netikās ar ugunsgrēkā izdzīvojošajiem, izpelnoties sabiedrības, mediju un partijas biedru kritiku.

"Viņa vēlējās pilnīgi kontrolētu situāciju, kurā viņa neizmantoja savu cilvēcību," raidorganizācijai BBC sacīja bijušais ministrs Maikls Portillo.

"Viņai vajadzēja būt tur ar iedzīvotājiem," uzsvēra Portillo, piebilstot, ka premjerministrs nedrīkst baidīties no cilvēkiem un viņu emocijām.