Tramps kritizē Krievijas lietas izmeklētājus un sauc viņus par "sliktiem cilvēkiem"
foto: AFP/Scanpix/LETA
Tramps tviterī izmeklēšanu nodēvēja par raganu medībām, kas balstās uz nepatiesu informāciju un pilnīgi nekādiem pierādījumiem.
Pasaulē

Tramps kritizē Krievijas lietas izmeklētājus un sauc viņus par "sliktiem cilvēkiem"

Kasjauns.lv / LETA

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien kritizējis izmeklētājus, kas pēta Krievijas jaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās, paziņojot, ka viņi ir "ļoti slikti un pretrunīgi cilvēki".

Tramps kritizē Krievijas lietas izmeklētājus un sa...

Tramps tviterī nodēvēja īpašā prokurora Roberta Millera vadīto izmeklēšanu par raganu medībām, kas balstās uz nepatiesu informāciju un pilnīgi nekādiem pierādījumiem.

Tramps paziņoja, ka šī izmeklēšana ir netaisnīga, un pauda izbrīnu, kādēļ demokrātu politiķe Hilarija Klintone, kas zaudēja viņam prezidenta vēlēšanās, nesaņem līdzīgu attieksmi.

"Kādēļ nav sākta izmeklēšana pret Hilarijas Klintones ģimeni un demokrātiem, kam ir sakari ar Krieviju?" tviterī jautāja Tramps.

"Jūs piedzīvojat lielākās RAGANU MEDĪBAS Amerikas politiskajā vēsturē," tviterī paziņoja Tramps, piebilstot, ka tās vada "ļoti slikti un pretrunīgi cilvēki".

Laikraksts "Washington Post" šonedēļ ziņoja, ka Millers sācis izmeklēšanu pret ASV prezidentu par iespējamo tiesvedības un izmeklēšanas traucēšanu.

Tramps maija sākumā no FIB direktora amata atcēla Džeimsu Komiju, kurš pārraudzīja izmeklēšanu par Krievijas iespējamo iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās. Pēc tam Tieslietu ministrija Milleru iecēla par īpašo prokuroru, kuram uzticēja šo izmeklēšanu.

Komijs pagājušajā nedēļā Kongresā pauda viedokli, ka Tramps viņu atlaidis šīs izmeklēšanas dēļ.

Millers pēta arī Trampa kampaņas darbinieku kontaktus ar Krieviju, tostarp prezidenta znota Džareda Kušnera finanšu darījumus.

"Washington Post" ziņoja, ka Millers izmeklēšanas ietvaros pieprasījis tikšanos arī ar ASV Nacionālās izlūkošanas dienesta direktoru Denu Koutsu, Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) direktoru Maiklu Rodžersu un bijušo NSA direktora vietnieku Ričardu Ledžetu.

Mediji vēstīja, ka Tramps centies iesaistīt visas trīs amatpersonas spiediena izdarīšanā uz Komiju, lai viņš pārtrauc izmeklēšanu par Trampa komandas cilvēku iespējamo slepeno vienošanos par Krievijas iejaukšanos vēlēšanās.