foto: AP
Izskan graujoša versija par nelaimi ēkā Londonā; iemītniece stāsta, kas viņai zināms
Skats uz degošo ēku no kaimiņu mājām.
Pasaulē
2017. gada 15. jūnijs, 13:35

Izskan graujoša versija par nelaimi ēkā Londonā; iemītniece stāsta, kas viņai zināms

Kasjauns.lv

Lai arī aizvien oficiāli nav nosaukts "Grenfell Tower" dzīvokļu augstceltnes ugunsgrēka iemesls, medijos un sabiedrībā cirkulē vairākas versijas. Saskaņā ar vienu no tām, ugunsgrēku izraisīja uzsprādzis ledusskapis, kura īpašnieks sākumā esot sakravājis mantas un tikai tad brīdinājis savu kaimiņieni. 

Nodegušais "Grenfell tower" toreiz un tagad

Ēka celta septiņdesmitajos gados, un par lielu naudu atjaunota tikai nesen. Nu viss ir sadedzis.

gallery icon

Par to vēstī britu medijs "Mail Online". Kaimiņiene Meriema Adama medijiem stāstījusi, ka vīrietis, kura dzīvoklī esošais ledusskapis it kā izraisīja šo traģisko nelaimi, sākumā savācis drēbes, tad pieklauvējis pie viņas durvīm un brīdinājis par nelaimi. 

Kaimiņiene, kura gaida bērnu, tikusi brīdināta plkst.12.50, bet jau pēc četrām minūtēm tika izsaukti glābēji, kuri notikuma vietā ieradās sešu minūšu laikā. 

Agrs rīts Londonā pie degošā torņa

gallery icon

Adama stāsta - viņa ievēroja, ka kaimiņš jau bija sakravājis somu un nolicis to gaitenī. "Viņš pieklauvēja pie manām durvīm un teica, ka viņa dzīvoklī ir ugunsgrēks. Bija precīzi plkst.12.50, jo es gulēju un viņš mani pamodināja. Kad es piecēlos, ārpus viņa dzīvokļa redzēju bagāžu - tur bija liela soma ar viņa drēbēm," stāsta Adama. 

Viņa secina, ka tātad vīrietis sākumā sakravājis mantas un tikai tad pateicis kaimiņiem par notikušo. "Nelielais ugunsgrēks izcēlās virtuvē. Es to varēju redzēt, jo dzīvokļa durvis bija vaļā. Tur nebija dūmu detektora," viņa stāsta, piebilstot, ka ātrums, ar kuru izplatījās liesmas, bija neticams - kā pa aizdedzinātu papīra salveti. 

Cita kaimiņiene vārdā Samira Lamnari stāsta, ka kaimiņš, kura ledusskapis it kā eksplodējis, izraisot nelaimi, ir brits. Viņš rādījis uz savu dzīvokli un teicis, ka ugunsgrēks sācies tur. "Viņš sāka filmēt savā tālrunī. Viņš bija bēdīgs, bet, šķiet, neaptvēra notiekošā mērogus," sacīja Lamnari. 

Londona šokā pēc postošā ugunsgrēka augstceltnē

Ugunsgrēkā, kas naktī uz trešdienu izcēlies vienā no Lielbritānijas galvaspilsētas augstceltnēm "Grenfell Tower", gājuši bojā vismaz seši cilvēki un 50 ...

gallery icon

Jau vēstījām, ka ugunsgrēks 24 stāvu ēkā izcēlās naktī uz trešdienu. Londonas ugunsdzēsības dienesta priekšniece Denija Kotone, komentējot notikušo, sacīja, ka savas 29 gadus ilgās ugunsdzēsējas karjeras laikā nekad nav redzējusi tik plašu ugunsgrēku.

Šobrīd oficiāli apstiprināts, ka dzīvību nelaimē zaudēja 12 cilvēki, bet izdegušajā ēkā atrodas nezināms skaits līķu. Cerību, ka tur kāds būs izdzīvojis, nav. 


 

Tēmas