foto: Ekrānuzņēmums
Protestētāju savaldīšanā Maskavā piedalījies bijušais Ukrainas "Berkut" komandieris
Bijušais "Berkut" komandieris Sergejs Kusjuks tagad ērti jūtas Krievijā.
Pasaulē
2017. gada 13. jūnijs, 21:30

Protestētāju savaldīšanā Maskavā piedalījies bijušais Ukrainas "Berkut" komandieris

LETA

Nesankcionēto protestu izklīdināšanā Maskavā pirmdien piedalījies arī kādreizējais Ukrainas Iekšlietu ministrijas īpašo uzdevumu pulka "Berkut" komandieris Sergejs Kusjuks, vēsta Krievijas neatkarīgais televīzijas kanāls “Doždj”.

Policisti Krievijā aiztur protestētājus

Pirmdien visā Krievijā notiek protesta akcijas pret korupciju, kuras rīko Navaļnijs. Daļa no šīm akcijām notiek ar varasiestāžu atļauju, bet ...

gallery icon
76

Kusjuku, kurš kļuvis bēdīgi slavens ar vēršanos pret demonstrantiem Kijevas Brīvības laukumā, kad tur notika protesti pret bijušo prokrievisko Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču, pirmdien Maskavā uz Tveras ielas nofotografējis viens no “Doždj” korespondentiem.

Krievijas varasiestādes šo faktu pagaidām nav komentējušas.

Kā ziņots, pirmdien, kad tika atzīmēta Krievijas dienas, pēc opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija aicinājuma, vairāki tūkstoši cilvēki Maskavā devās uz Tveras ielu, lai piedalītos nesankcionētā protesta akcijā pret korupciju.

Saskaņā ar svaigākajām ziņām policija šīs akcijas laikā Maskavā aizturēja 866 cilvēkus, tostarp arī garāmgājējus, kas aktīvi nepiedalījās opozīcijas atbalstītāju akcijā.

Kusjuku, kurš pēc Janukoviča gāšanas aizbēga uz Krievijas okupēto Krimu, kopš 2015.gada Ukrainas ģenerālprokuratūra ir izsludinājusi meklēšanā.