foto: AP
Londonas teroraktā cietuši arī Francijas pilsoņi
Pasaulē
2017. gada 4. jūnijs, 13:08

Londonas teroraktā cietuši arī Francijas pilsoņi

LETA

Londonā sestdienas vakarā notikušajā teroraktā cietuši arī Francijas pilsoņi, svētdien paziņojis Francijas prezidenta birojs.

Ievainoti četri Francijas pilsoņi, no kuriem viens guvis smagas traumas, paziņoja Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns.

Mediji vēsta, ka cietušo vidū ir arī viens Austrālijas pilsonis.

Francija dara visu iespējamo, lai palīdzētu cietušajiem, paziņoja Francijas prezidenta birojs.

"Uzbrukums, kas skāra Londonu, (..) ir vēl viens pretīgs, gļēvulīgs uzbrukums mūsu brīvajai sabiedrībai," teikts Francijas prezidenta biroja izdotajā paziņojumā.

Francijas prezidents Emanuels Makrons pauda atbalstu Lielbritānijai un sacīja, ka Francija turpinās cīņu pret terorismu kopā ar Lielbritāniju un visām valstīm, kas no tā cietušas.

Teroraktu virkne Londonas centrā

gallery icon
77

Kā ziņots, Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā sestdienas vakarā notika divi terorisma incidenti, kuros nogalināti septiņi cilvēki un 48 ievainoti. Policija nošāvusi trīs uzbrucējus, svētdien paziņoja Londonas policija.

Uzbrukuma sākumā uz Londonas tilta mikroautobuss sabrauca gājējus. Pēc tam no mikroautobusa izlēca trīs vīrieši, kas iebruka tirgū "Borough Market" šī tilta dienvidu galā un tur sadūra cilvēkus.Londonas policija uzskata, ka ir nošāvusi visus uzbrucējus, kas bija uzvilkuši spridzekļu vestu imitācijas.