foto: Ekrānuzņēmums
Šāvējs Elizejas laukos bijis 39 gadus vecs islāmists, kurš nesen izlaists no cietuma
Apšaude Parīzē, kurā dzīvību zaudēja viens policists, trīs cilvēki ievainoti un nošauts arī pats uzbrucējs Karims C.
2017. gada 21. aprīlis, 07:54

Šāvējs Elizejas laukos bijis 39 gadus vecs islāmists, kurš nesen izlaists no cietuma

Kasjauns.lv

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka vakar Parīzes Elizejas laukos izcēlās apšaude, kurā dzīvību zaudēja policists. Šāvējs paspēja ievainot vēl 3 cilvēkus, līdz tika nošauts pats. Šobrīd jau ir zināma vīrieša personība.

Uzbrucējs identificēts kā 39 gadus vecais Karims - cilvēks, kuram "Islāma valsts" noteikumi nav sveši, vēsta ārzemju mediji. Zīmīgi, ka šim cilvēkam iepriekš bija piespriests 20 gadu cietumsods par tieši tādu pašu noziegumu - mēģinājumu nošaut policistus. 

2001.gadā viņš ar savu "Audi" piestājis pie policijas iecirkņa un atklājis uguni uz policistiem. Toreiz neviens dzīvību nezaudēja, bet šāvējam 2005.gadā tika piespriests 20 gadu cietumsods.

Karims atbrīvots no ieslodzījuma priekšlaikus, 20 piespriestos gadus tā arī "neatsēdējis". 

Arī šogad februārī viņš tika aizturēts aizdomās par plāniem nogalināt policistus, taču pierādījumu trūkuma dēļ atbrīvots.

Francijas policija šobrīd meklē vēl vienu cilvēku, kuru tur aizdomās par šaušanas līdzzinātāju. Viņš drošības dienestam esot labi zināms ekstrēmists, kurš iepriekš bija izteicies, ka "vēlas nogalināt policistus", vēsta "Mail Online".

Atbildību par uzbrukumu Elizejas laukos, kas noticis trīs dienas pirms Francijas prezidenta vēlēšanām, dažu stundu laikā uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts".

Vērienīga policijas operācija Parīzē

Apšaudē, kas ceturtdien notikusi Parīzē Elizejas laukos, ir gājis bojā viens policists un ievainots vēl viens, bet šāvējs ir nogalināts, ...

gallery icon
31