foto: AFP
Pirms 4 gadiem Tramps sprieda, ka Sīrijai uzbrukt nevajagot
Tramps savulaik mudinājis ASV neuzbrukt Sīrijai. Taču naktī uz piektdienu tas pēc viņa rīkojuma tika izdarīts.
2017. gada 7. aprīlis, 14:12

Pirms 4 gadiem Tramps sprieda, ka Sīrijai uzbrukt nevajagot

LETA

ASV prezidents Donalds Tramps pirms nonākšanas augstajā amatā 2013. un 2014.gadā tviterī vairākkārt paudis pārliecību, ka ASV nedrīkst uzbrukt Sīrijai, piektdien pēc nule kā notikušā Savienoto Valstu raķešu trieciena Sīrijai atgādina ASV mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Amerikāņu raķetes gaisa triecienos Sīrijai

ASV piektdienas naktī raidīja 59 spārnotās raķetes "Tomahawk" uz gaisa spēku bāzi Sīrijā, atriebojoties par šonedēļ Sīrijā notikušo ķīmisko ieroču ...

gallery icon
14

Drīz pēc tam, kad Baltais nams bija devis rīkojumu par uzbrukumu Sīrijai, vairāki no šiem senajiem tvītiem tikuši retvītoti tūkstošiem reižu, īpaši jau divi, kuros Tramps pieprasa saņemt Kongresa apstiprinājumu, pirms tiek sperti jelkādi militāri soļi pret šo Tuvo Austrumu valsti.

Pēc nemiernieku un rietumvalstu apsūdzībām, ka Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms ir vainojams otrdienas uzbrukumā ar ķīmiskiem ieročiem, Tramps ceturtdien oficiālā paziņojumā informēja par ASV uzbrukumu Sīrijai.

Vēl 2013.gadā prezidenta Baraka Obamas administrācijas laikā Tramps vairākkārt kritizēja iespējamo ASV iesaistīšanos konfliktā.

"Atkal, vēršoties pie mūsu muļķīgā līdera,- neuzbrūciet Sīrijai! Ja jūs to izdarīsiet, notiks daudz ļoti sliktu lietu, un no šī cīņas ASV neiegūs neko," tviterī 2013.gada septembrī ierakstījis Tramps. Šis tvīts šobrīd retvītots vairāk nekā 55 000 reižu.

"Ko mēs iegūsim no Sīrijas bombardēšanas, līdzās lielākam parādam un iespējamam ilgtermiņa konfliktam? Obamam jāsaņem Kongresa apstiprinājums," togad augustā mudināja Tramps. Arī šis tvīts pēkšņi daudziem liekas interesants, un tas retvītots vairāk nekā 20 000 reižu.

Žurnāls "Time" apkopojis 18 tvītus, kuros Tramps izteicies pret uzbrukumu Sīrijai un nemiernieku apbruņošanu.

"Mums, ellē, ir jāturas pa gabalu no Sīrijas, šie "nemiernieki" ir tikpat slikti kā pašreizējais režīms," 2013.gada jūnijā tviterī brīdināja Tramps.

"Atcerieties! Visi šie "brīvības cīnītāji" Sīrijā grib ietriekt lidmašīnas mūsu ēkās," tā paša gada augustā norādīja pašreizējais Baltā nama saimnieks.

Žurnāls "Time" arī atgādina, ka šī nav pirmā reize, kad Trampa agrāko gadu tvīti pēc zināma laika izrādījušies problemātiski.

ASV piektdienas naktī raidīja 59 spārnotās raķetes "Tomahawk" uz gaisa spēku bāzi Sīrijā, atriebjoties par šonedēļ Sīrijā notikušo ķīmisko ieroču uzbrukumu civiliedzīvotājiem, paziņoja ASV amatpersonas.

ASV triecienā Šairatas aviobāzē Sīrijas vidienē nogalināti vismaz seši cilvēki un tajā faktiski iznīcināti teju visi objekti, paziņoja Sīrijas armija un Lielbritānijā bāzētā nevalstiskā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās