foto: Alexander Demianchuk/TASS
Pa atslēgas caurumu: kur lūdzas Jehovas liecinieku sektas biedri
Jehovas liecinieku lūgšanu zāle Sanktpēterburgā.
Pasaulē
2017. gada 19. marts, 22:56

Pa atslēgas caurumu: kur lūdzas Jehovas liecinieku sektas biedri

Kasjauns.lv

Krievijas Tieslietu ministrija vērsusies Augstākajā tiesā, pieprasot aizliegt reliģiskās organizācijas "Jehovas liecinieki" darbību valstī. Tikmēr vietējam fotogrāfam izdevās ielūkoties sektai piederošā ēkā Sanktpēterburgā, kur notiek biedru pulcēšanās un lūgšana. 

Jehovas liecinieku ēka Sanktpēterburgā

Jehovas liecinieku ēka Sanktpēterburgā.

gallery icon
18

Kaimiņvalsts mediji vēstī, ka Krievijas amatpersonas februārī veica Jehovas liecinieku draudzes dokumentācijas pārbaudi, kur konstatēja neatbilstības, kas ir pretrunā ar federālo likumu, tāpēc ministrija vērsusies tiesā, pieprasot atzīt sektu par ekstrēmistisku organizāciju un aizliegt tās darbību Krievijā. Tiesa gan, pagaidām nav zināms, kad prasība tiks skatīta. 

Organizācijā tikmēr paziņoja, ka pagaidām nekādas pavēstes un ziņas no tiesas saņēmuši nav, taču uzskata: "ja prasība tiks apmierināta, tas radīs katastrofālas sekas ticības brīvībai Krievijā". 

Aplēses liecina, ka Krievijā reģistrēti 175 tūkstoši šīs ticības sekotāju. 

Saskaņā ar Latvijas Bībeles biedrības sniegto informāciju, Jehovas liecinieki uzskata, ka Bībele ir Dieva iedvesmota un ka uz to var paļauties vairāk nekā uz cilvēku izdomātām mācībām. Jehovas liecinieki tic, ka Harmagedona kaujā Dievs iznīcinās tagadējās pasaules kārtību un nodibinās Dieva valstību, kurā Dievam uzticīgie cilvēki varēs dzīvot mūžīgi uz zemes; tikai "mazais ganāmais pulciņš" jeb 144 tūkstoši cilvēki nokļūs debesīs un valdīs kopā ar Kristu.

Jehovas liecinieki neatzīst Ziemassvētkus, Lieldienas, Vasarsvētkus, valsts simbolu – karoga un himnas godināšanu, noraida militāro dienestu, nepiedalās politiskajā dzīvē (atturas no vēlēšanām), kategoriski noraida smēķēšanu un ir pret donoru asiņu pārliešanu.