Atzīmē Bastīlijas ieņemšanas dienu, dedzinot automašīnas
2009. gada 14. jūlijs, 13:35

Atzīmē Bastīlijas ieņemšanas dienu, dedzinot automašīnas

Jauns.lv

Francijas jaunieši naktī uz otrdienu aizdedzināja 317 automašīnas un ievainoja 13 policistus, šādi atzīmējot Francijas nacionālos svētkus - Bastīlijas ieņemšanas dienu, kas tiek svinēta 14.jūlijā.

Policijas štābs Parīzē ziņoja, ka pirmssvētku naktī aizdedzinātas 317 automašīnas, kas ir par 6,7 procentiem vairāk nekā pirms gada, un aizturēti 240 cilvēki - gandrīz divreiz vairāk nekā attiecīgajā pērnā gada naktī. Šie skaitļi vēl var pieaugt, jo turpinās ziņu apkopošana par pagājušās nakts nekārtībām. Ievainotie policisti, tai skaitā viens žandarms, cieta galvenokārt no dzirdes problēmām, jo jaunieši meta petardes un mājas apstākļos izgatavotas mazjaudīgas sprāgstvielas.

Bastīlijas ieņemšanas diena tiek svinēta, pieminot 1789.gada 14.jūliju, kad revolucionāri noskaņots pūlis iebruka šajā bēdīgi slavenajā Parīzes cietumā un iesāka notikumu virkni, kas noveda līdz monarhijas gāšanai. Pašlaik jaunieši Francijas lielpilsētu nomalēs un piepilsētās atzīmē šo dienu, paužot neapmierinātību ar augsto bezdarba līmeni un Francijas nespēju integrēt etniskās minoritātes.

BNS/AFP, Foto: LETA/AFP, Video: LETA

Tēmas