Kanādietis pret nepiekāpīgu ASV aviosabiedrību cīnās ar mūziku
2009. gada 24. jūlijs, 13:05

Kanādietis pret nepiekāpīgu ASV aviosabiedrību cīnās ar mūziku

Jauns.lv

Kanādietis Deivs Kerols sācis cīņu pret ASV aviokompāniju "United Airlines", dziesmā attēlojot savas nedienas ar lidsabiedrību, kuras darbinieki lidojuma laikā salauzuši viņa ģitāru, vēsta britu laikraksts "Independent".

Folkroka grupas "Sons of Maxwell" dziesmas "United Breaks Guitars" videoklips divu nedēļu laikā guvis lielu skatītāju atsaucību interneta videoapmaiņas vietnē "YouTube" un dažādos sociālajos tīklos.

Dziesmā Kerols stāsta, kā kopā ar grupu devies koncertēt uz Nebrasku, pa ceļam no Halifaksas pārsēžoties citā lidmašīnā Čikāgā.

Gaidot aviolainera pacelšanos, pasažieri ieraudzījuši, ka krāvēji mētā bagāžu, tostarp Kerola "Taylor" firmas ģitāru. Nonākot galapunktā Nebraskā, izrādījies, ka mūzikas instruments ir salūzis.

Kerols aptuveni gadu cīnījies par kompensāciju 1200 ASV dolāru (590 latu) apjomā, taču lidsabiedrība atteikusies to maksāt.

Tādēļ mūziķis sacerējis šo dziesmu un kopā ar pārējiem grupas dalībniekiem radījis tai jautru videoklipu, kas ievietots dažādos portālos internetā.

Klausītāju reakcija Kerolu pārsteigusi, jo pēkšņi pieaudzis grupas pārdoto albumu skaits. "Sons of Maxwell" uzaicināti piedalīties arī telekanāla CBS ziņu raidījumā un sarunu šovā "Oprah Winfrey Show".

Incidenta publicitāte mainījusi arī "United Airlines" attieksmi, un aviokompānija mūziķim piedāvājusi samaksāt kompensāciju 3000 ASV dolāru (1480 latu) apjomā. Tā kā Kerols no šīs summas atteicies, lidsabiedrība to ziedojusi Telonija Monka institūtam, kas atbalsta džeza mūziķus.

Tikmēr Kerols saņēmis citu dāvanu - divas jaunas ģitāras no ģitārmeistara Boba Teilora.

BNS