Krievijā atbrīvo ASV meklētu organizētās noziedzības bosu
2009. gada 27. jūlijs, 11:12

Krievijā atbrīvo ASV meklētu organizētās noziedzības bosu

Jauns.lv

Krievijā ir atbrīvots organizētās noziedzības boss Semjons Mogiļevičs, kuru ASV izsludinājušas meklēšanā par krāpšanu un izspiešanu, pirmdien ziņoja Lielbritānijas laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz viņa advokātu.

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) uzskata, ka Mogiļevičs deviņdesmitajos gados izveidojis spēcīgu organizētās noziedzības grupējumu Austrumeiropā. Viņš 2008.gadā tika aizturēts Krievijā un apsūdzēts par nodokļu nemaksāšanu kosmētikas mazumtirdzniecības firmā "Arbat Prestige". Mogiļeviča advokāti ir vairākkārt uzsvēruši, ka klients esot nevainīgs un neesot saistīts ar šo firmu.

"Es piektdien runāju ar viņu pēc viņa atbrīvošanas. Viņš ir laimīgs, ka atrodas mājās," sacīja Mogiļeviča advokāts Izraēlā Zīvs Gordons.

Gordons sacīja, ka tiesa Krievijā atbrīvojusi Mogiļeviču un viņa partneri Vladimiru Ņekrasovu pret drošības naudu, jo vairs nav spēkā nosacījumi viņa turēšanai apcietinājumā. Gordons piebilda, ka tiesa nosūtījusi nodokļu nemaksāšanas lietu atpakaļ izmeklētājiem, lai tā tiktu pārstrādāta.

FIB savā interneta vietnē pavēstīja, ka Mogiļevičs tiek meklēts par izspiešanu, krāpšanu un naudas atmazgāšanu. Ukrainā dzimušais Mogiļevičs noliedz ASV apgalvojumus, ka viņš esot organizētās noziedzības boss.

Kad Mogiļeviču aizturēja, analītiķi par īsto aizturēšanas motīvu uzskatīja apgalvojumus par Mogiļeviča iesaistīšanos gāzes tirdzniecībā starp Krieviju un Ukrainu. Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko ir apsūdzējusi Mogiļeviču saistībā ar firmu "RosUkrEnergo", kas ir starpniece Krievijas gāzes pārdošanā Ukrainai, bet Mogiļevičs šādu saistību ir noliedzis.

BNS