Putinam patīk hiphops jeb - neveikla sava reitinga celšana! VIDEO
Pasaulē
2009. gada 16. novembris, 12:02

Putinam patīk hiphops jeb - neveikla sava reitinga celšana! VIDEO

Jauns.lv

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins paspīdējis ar salkani populistisku izgājienu, piedaloties „Muz-TV” kanāla programmā "Битва за Rеспект" (Cīņa par cieņu).

Mediji jau paspējuši par to paķiķināt un nodēvēt šo rīcību par „izmisuma soli” premjera reitingu celšanai.

„Vladimira Putina dalība programmā „Bitva za respekt” tika turēta lielā noslēpumā, tāpat kā Drošības padomes sēdes. To, ka Putins filmējas TV programmā „Muz–TV”, žurnālisti uzzināja tikai tad, kad piebrauca pie filmēšanas paviljona,” raksta izdevums „Kommersant”.

Organizatori stāsta, ka izpildītāju šovs notiek jau vairākus mēnešus. Konkrētajā dienā uz skatuves kāpa finālisti, no kuriem vajadzēja izvēlēties uzvarētājus nominācijās „Graffiti”, „Hip–hop” un „Brake–dance”.

„Politikā un ekonomikā mēs to saucam par masu kultūru,” jauniešiem sacīja Putins. „Patiesībā tas ir talanta veids, radošas darbības koncentrāts!” Premjers atzina, ka "brake– dance", hiphops un grafiti ir daudz pievilcīgāki nekā šņabis, ikri un matrjoškas. „Kaut gan arī tas varētu būt gana pievilcīgi…” piebilda Krievijas premjers un ātri attapās. „Ā, nu, izņemot šņabi, protams…”

„Kommersant” norāda, ka Vladimirs Putins visai dīvaini izskatījies uz šādas skatuves kopā ar jauniešiem.

Viņš Krievijas valdības vārdā aicināja uzvarētājus doties uz Vankūveras olimpiskajām spēlēm un nokāpa no skatuves, lai dotos pie studentiem. „Es zinu, ko teikt, kad man pretim stāv šāds cilvēks!” – sacīja uz skatuves palikušais dalībnieks Roma Žigans. „Mēs esam zaudējuši daudz draugu, kas izvēlējās narkotikas. Mūžīga piemiņa tiem, kuri no mums aizgāja šī mēsla dēļ.”

Klusuma brīdī, protams, klusēja arī Putins. Uzreiz pēc tā viņš sacīja: „Narkotikas – tās vienmēr veicinājušas degradēšanos un traģēdijas. Ja to nebūtu, tad tie, kurus mēs mīlam.. mēs baudītu viņu radošo garu. Bet viņi aizgāja…”

Lai arī cik aizkustinoši bija šie vārdi, mediji norāda – ne jau par cieņu, bet par reitingu bija šī cīņa.

kasjauns.lv