Lietuvā ar interneta lietotāju palīdzību aizturēts suņa mocītājs
Pasaulē
2009. gada 21. novembris, 08:00

Lietuvā ar interneta lietotāju palīdzību aizturēts suņa mocītājs

Jauns.lv

Lietuvā interneta lietotāji palīdzējuši notvert vīrieti, kurš globālajā tīmeklī ievietojis video materiālu, kurā redzams, kā viņš no tilta nomet suni, ziņo britu laikraksts "Daily Mail".

Jau ziņojām, ka video ātri izplatījies medijos, kārtējo reizi sajaucot Lietuvu ar Latviju un piedēvējot noziegumu latviešiem.

Vīrietis, kurš avīzē identificēts kā Svajuns Benuiks, interneta vietnē "YouTube" ievietotajā video pienes suni pie tilta malas, apgalvojot, ka grasās pierādīt, ka "suņi prot lidot". Sagaidot brīdi, kad pār tiltu nepārvietojas neviena mašīna, Benuiks suni pārmet pār tilta malu. Suns brīnumainā kārtā izdzīvoja un videomateriālā cauri satiksmes radītajiem trokšņiem dzirdami ievainotā dzīvnieka kaucieni, raksta avīze.

Saskaņā ar "Daily Mail" pausto informāciju pēcāk suns ticis izglābts un viņam konstatēti vairāki lūzumi un iekšēji savainojumi.

Nežēlīgais video interneta lietotāju vidū izraisījis sašutumu un dzīvnieku tiesību aizstāvji aicināja noskaidrot vainīgā personību. Video materiālā redzamo apkārtni atpazina vairāki Lietuvas iedzīvotāji, norādot, ka tilts atrodas Lietuvas pilsētā Kauņā, savukārt hakeri noskaidrojuši videomateriālā redzamā vīrieša identitāti, adresi, epasta adresi un atraduši viņa sociālajā interneta vietnē "Facebook" izveidoto profilu.

Izmantojot dzīvnieku tiesību aizstāvju un hakeru noskaidroto informāciju vainīgā meklējumos iesaistījās vietējie izmeklētāji, un Benuiks bijis spiest padoties policijai.

Sagaidāms, ka vīrietim tiks izvirzītā apsūdzība par nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem.

Lietuvas kārtībsargi izplatījuši paziņojumu, kurā interneta lietotājiem pausta pateicība par vainīgā notveršanā izrādīto iniciatīvu.

Nežēlīgais video:

Kasjauns.lv, BNS