Pasaulē
2009. gada 4. decembris, 16:15

Baltais nams atļāvis CIP paplašināt bezpilota lidmašīnu izmantošanu Pakistānā

Jauns.lv

Baltais nams Centrālās izlūkošanas pārvaldei (CIP) devis atļauju paplašināt bezpilota lidmašīnu izmantošanu Pakistānā, lai apkarotu kaujinieku grupējumus "Taliban" un "Al-Qaeda," piektdien, atsaucoties uz vārdā neminētiem informācijas avotiem, ziņo laikraksts "New York Times".

Kā liecina avīzes rīcībā esošā informācija, šāds lēmums Baltajā namā pieņemts šonedēļ kopā ar ilgi gaidīto ASV prezidenta Baraka Obamas paziņojumu par jauno Afganistānas militāro stratēģiju, kas paredz 30 000 karavīru liela papildspēka nosūtīšanu uz nemieru plosīto valsti.

Tāpat Vašingtona šobrīd konsultējas ar Pakistānas varasiestādēm par izlūklidmašīnu izmantošanu Beludžistānā, kur, kā tiek uzskatīts, slēpjas talibu līderi, vēsta izdevums.

Analītiķi, izlūkdienesti un ārvalstu amatpersonas jau iepriekš vairākkārt norādījušas, ka talibi Beludžistānu izmanto kā savu bāzi, no kurienes izvērst savu darbību Afganistānā.

Tomēr ASV militārpersonas nekad nav apstiprinājušas šādus uzbrukumus, kuros, pēc ASV amatpersonu datiem, nogalināti kaujinieku līderi. Turpretī Islamabada pret bezpilota izlūklidmašīnu izmatošanu publiski iebilst, to uzskatot par Pakistānas suverenitātes pārkāpšanu.

LETA