Pasaulē
2010. gada 6. janvāris, 09:05

Medus dēļ evakuē lidostu Kalifornijā

Jauns.lv

ASV Kalifornijas štata Beikersfīldas pilsētā otrdien evakuēja cilvēkus no Medousfīldas lidostas aizdomīgas dzintarkrāsas vielas dēļ, kura izrādījās medus, paziņoja Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) pārstāvji.

Lidostas drošības dienests, atrodot piecas pudeles ar medu kāda pasažiera rokas bagāžā, noturēja to par bīstamu ķīmisku sastāvu, kas varētu tikt izmantots teroraktā.

Rokas bagāžas īpašnieku aizturēja, visus izejošos reisus šajā lidostā atcēla, bet ienākošo reisu lidmašīnas novirzīja uz Losandželosu. Lidosta bija slēgta vairākas stundas, līdz tika noskaidrots aizdomīgās vielas sastāvs.

Aizturētais dārznieks Fransisko Ramiress bija apmeklējis tuviniekus Beikersfīldā. Pēc pārpratuma noskaidrošanas viņam atļāva doties mājup uz Milvokī pilsētu.

ASV Transporta drošības pārvaldes darbinieku veiktās pārbaudes uz sprāgstvielu TNT un TATP klātbūtni šajās pudelēs bija ar pozitīvu rezultātu. Pēc pudeļu atvēršanas divi pārbaudes veicēji sūdzējās par nelabumu un tika aizvesti uz slimnīcu, no kuras viņus drīz izrakstīja.

Drošības dienesta amatpersonas tagad mēģina noskaidrot, kāpēc TNT un TATP testu rezultāti bija pozitīvi un kāpēc pārbaudes veicējiem bija vajadzīga mediķu palīdzība.

BNS

Tēmas