Pasaulē
2010. gada 20. janvāris, 18:13

Ukrainas prezidents atzīst sakāvi, taču sola nepamest politiku

Jauns.lv

Ukrainas prezidents Viktors Juščenko trešdien paziņoja, ka atzīst sakāvi valsts galvas vēlēšanās, vienlaikus solot, ka politiku nepametīs.

Laikā, kad Ukrainā valda dziļa neapmierinātība ar Juščenko prezidentūru, svētdienas balsojumā viņš saņēma tikai 5,45% balsu, ierindojoties piektajā vietā.

"Būdams valsts galva, es pieņemu tautas 17.janvārī pausto gribu. Galvenais, ka vēlēšanas ir bijušas brīvas, demokrātiskas un likumīgas," pirmo reizi pēc balsojuma runājot ar žurnālistiem, sacīja prezidents. "Tomēr nacionālie un valsts apstākļi nedod man morālas tiesības pamest politisko dzīvi."

Savulaik Juščenko solīja, ka gādās, lai Ukraina kļūtu par plaukstošu valsti, lai tā tiktu uzņemta Eiropas Savienībā un NATO, tomēr politiskā nestabilitāte un ekonomiskā krīze liedza šiem solījumiem kļūt par realitāti.

Kā ziņots, svētdien notikušajās Ukrainas prezidenta vēlēšanās par opozīcijas Reģionu partijas līderi Viktoru Janukoviču balsojuši 35,32% vēlētāju, bet par premjerministri Jūliju Timošenko - 25,02% vēlētāju. Viņiem par valsts galvas amatu būs jācīnās otrajā kārtā 7.februārī.

LETA