Izglābts zem drupām gandrīz mēnesi pavadījis vīrietis
Pasaulē
2010. gada 9. februāris, 10:53

Izglābts zem drupām gandrīz mēnesi pavadījis vīrietis

Jauns.lv

Haiti atrasts dzīvs cilvēks, kurš zem ēku drupām pavadījis 27 dienas. Katastrofas brīdī 28 gadus vecais Evans Munsijs atradās tirgū, kur pārdeva rīsus. Vīrieti atrada radinieki un nogādāja slimnīcā.

Vīrietis stāsta, ka viņam kāds deva ūdeni, kamēr viņš gulēja zem mākoņiem. Ārstiem nav skaidrs, kurš tas varēja būt, un notikušo sauc par brīnumu. Vīrieša organisms ūdens trūkuma dēļ ir pamatīgi novājināts, bet citu traumu viņam nav, ziņo CNN.

„Tam ir grūti noticēt, bet, kā izrādījies, viss ir iespējams,” saka ārsts. Vīrieti pie mums nogādāja viņa radinieki. Viņa organisms ļoti stipri cieš no ūdens trūkuma, tādēļ mēs pacientu ievietojām intensīvās terapijas nodaļā un ievadām organismā zāles. Domāju, ka viņš atgūsies”.

Pēdējais zem drupām izdzīvojušais cilvēks tika atrasts 15 dienas pēc zemestrīces. Tā bija kāda 17 gadu veca meitene. Jau toreiz glābēji to nosauca par brīnumu. Neraugoties uz spēcīgo organisma dehidrāciju un kāju traumām, briesmas viņas dzīvībai nedraudēja.

Atgādinām, ka 12. janvārī Haiti satricināja spēcīga zemestrīce. Saskaņā ar pēdējiem datiem, zemestrīcē dzīvību zaudēja 212 tūkstoši cilvēku un upuru skaits turpina pieaugt. 300 tūkstošu cilvēku guva ievainojumus, un vairāk par miljonu palika bez mājvietām. Kopējais cietušo skaits ir aptuveni trīs miljoni.

Apvienoto Nāciju Organizācija jau pēc 10 dienām kopš zemestrīces paziņoja par glābšanas darbu pārtraukšanu un nolēma pāriet uz valsts atjaunošanas fāzi. Pirmais uzdevums bija pievērst vietējos iedzīvotājus gruvešu novākšanai, ielu tīrīšanai, kā arī izpostītās valsts infrastruktūras atjaunošanai. Programmas „Nauda apmaiņā pret darbu” dalībniekiem maksā piecus dolārus dienā.

VIDEO: žurnālists stāsta par neticamo izglābšanos. Vīrietis zem drupām pavadījis 27 dienas.

Kasjauns.lv / Foto: Bulls Press


Tēmas