Vācijā atklāta cīsiņu akadēmija
Pasaulē

Vācijā atklāta cīsiņu akadēmija

Jauns.lv

Vācijā drīzumā vajadzētu parādīties diplomētiem dažāda veida cīsiņu izgatavošanas speciālistiem. Kā ziņo Austrian Times, šādu izglītību turpmāk būs iespējams iegūt speciālajā cīsiņu akadēmijā Noimārktā.

Vācijā atklāta cīsiņu akadēmija...

Ideja atvērt mācību iestādi ienāca prātā Norbertam Vitmanam, kurš apgalvo, ka ēd cīsiņus un desu sešas dienas nedēļā.

Cīsiņu akadēmijā studentus ne tikai apmācīs pagatavot populārās vācu uzkodas, bet arī lasīs lekcijas par dažādu veidu cīsiņu un desiņu atšķirībām, kā arī pastāstīs par sinepju un citu garšvielu īpašībām.

„Pie manis brauc studenti no visas pasaules. Arī es pats dievinu desu un cīsiņus. Divas reizes dienā es ēdu balto desu. Svētdienas ir vienīgās nedēļas dienas, kad es to neēdu”, - stāsta mācību iestādes vadītājs.

Baltā desa ir īpašs cīsiņu veids, kas paredzēts vārīšanai. Parasti tos gatavo no teļa gaļas ar cūkgaļas speķa piemaisījumiem, garšvielām un sāls. Cīsiņiem obligāti jābūt dabīgā apvalkā. Kā likums, šīs desiņas pasniedz ar saldajām sinepēm.

Kasjauns.lv/Foto:Bulls Press