Pasaulē
2010. gada 21. septembris, 08:58

Jautājums par Lužkova atstādināšanu ir izlemts

Jauns.lv

Jautājums par Maskava mēra Jurija Lužkova atstādināšanu ir izlemts pilnīgi un galīgi, Krievijas laikrakstam "Vedomosti" apliecinājuši informācijas avoti prezidenta administrācijā un Krievijas galvaspilsētas mērijā.

Pirms došanās atvaļinājumā Lužkovs ticies ar kādu augstu Kremļa amatpersonu, un tad mēram dota nedēļa laika, lai izlemtu jautājumu par brīvprātīgu aiziešanu no amata, sacīja Kremļa līdzstrādnieks.

Savukārt valdības vadība Lužkovam likusi priekšā divu trīs nedēļu laikā izdomāt, uz kādu amatu viņš vēlētos pāriet, apliecināja informācijas avots mērijā.

Ja Lužkova demisija notiks bez skandāliem, tad uz laiku Maskavas mēra krēslā var tikt iecelts vicemērs Jurijs Rosļaks, norāda izdevums. Pretējā gadījumā pašreizējais pilsētas galva tiks pārcelts citā amatā "uzticības zaudēšanas dēļ".

"Notikumiem attīstoties šādi, uz laiku par pienākumu izpildītāju var tikt iecelts pirmais vicemērs Vladimirs Resins, bet mēru - cilvēks, kurš nav no Maskavas komandas," raksta "Vedomosti".

Savukārt Lužkova dzīvesbiedre Jeļena Baturina uzskata - Krievijas medijos viņas un laulātā drauga nomelnošanas kampaņa sākta gaidāmo prezidenta vēlēšanu dēļ.

Šādu pārliecību investīciju un celtniecības uzņēmuma "Inteko" vadītāja, par Krievijas bagātāko sievieti uzskatītā Baturina pauda intervijā liberālajam žurnālam "The New Times".

Prezidenta administrācijā ir cilvēki, kas bažījas, ka Lužkovs 2012.gadā varētu nostāties nevis pašreizējā prezidenta Dmitrija Medvedeva, bet premjerministra Vladimira Putina pusē, sacīja Baturina.

Lužkovs vēl pirms diviem gadiem iesniedzis prezidentam atlūgumu, bet toreiz tas nav pieņemts, norādīja mēra dzīvesbiedre. Prezidents sacījis, ka viņam nav pretenziju pret Lužkovu, apliecināja Baturina.

LETA

Tēmas