Pensionētu elektriķi apsūdz vairāk nekā 200 Pikaso gleznu zādzībā
Pasaulē
2010. gada 29. novembris, 13:38

Pensionētu elektriķi apsūdz vairāk nekā 200 Pikaso gleznu zādzībā

Jauns.lv

Pablo Pikaso dēls iesūdzējis tiesā kādu atvaļinātu elektriķi, apsūdzot viņu vairāk nekā 200 spāņu mākslinieka gleznu zādzībā. Pēc ekspertu aprēķiniem, kolekcijas vērtība ir aptuveni 60 miljoni eiro (42 miljoni latu).

­

Kā vēsta laikraksts "Liberation", 71 gadus vecais Pjērs Legeneks šogad sazinājās ar mākslinieka dēlu Klodu Pikaso, lai saņemtu apliecinājumu par viņam piederošo mākslinieka gleznu autentiskumu. Pēc Legeneka vārdiem, pats Pikaso uzdāvinājis viņam 271 gleznu, kad tas septiņdesmitajos gados uzstādījis drošības sistēmas vairākās viņa mājās. Kad eksperti atzina, ka gleznas ir autentiskas, Pikaso mantinieki iesūdzēja Legeneku tiesā, apsūdzot viņu zādzībā.

Kā norādījis Klods Pikaso, Legeneka apgalvojumi par "dāvinājumu" ir izdomājums, jo viņa tēvs nav varējis nevienam uzdāvināt tik daudz darbu. "Tas nav ticami," sarunā ar laikrakstu "Liberation" norādīja mākslinieka dēls. "Tā bija daļa viņa dzīves."

Pēc septembrī saņemtās sūdzības saņemšanas varasiestādes konfiscēja gleznas, kā arī arestēja Legeneku. Laikraksts neatklāj, vai pēc tam pensionārs atbrīvots vai arī viņš joprojām atrodas apcietinājumā.

Kasjauns.lv/LETA/Foto:LETA/AFP

­