Pasaulē
2011. gada 8. aprīlis, 09:14

Jaunā zemestrīce Japānā prasījusi trīs cilvēku dzīvības un vēl 100 guvuši ievainojumus

Jauns.lv

Ceturtdienas vakarā Japānas ziemeļaustrumus satricinājusī 7,1 balli spēcīgā zemestrīce prasījusi trīs cilvēku dzīvības un vēl aptuveni 100 guvuši ievainojumus, piektdien ziņo ārkārtas dienesti.

Katastrofu vadības aģentūra ziņo, ka cietuši vismaz 93 cilvēki, savukārt aģentūra "Jiji Press" ziņo par 130 ievainotajiem.

Pazemes grūdiens plašā teritorijā Japānas ziemeļos pārrāva elektrības padevi un bez elektrības ir joprojām aptuveni 3,6 miljoni mājsaimniecību.

Elektrības padeves pārrāvums lika trīs atomelektrostacijās to dzesēšanas sistēmas pārslēgt uz ārkārtas elektropadeves līnijām.

Zemestrīce notika ceturtdien plkst.23.32 pēc vietējā laika (plkst.17.32 pēc Latvijas laika) 66 kilometrus uz austrumiem no Sendai pilsētas un tās spēks bija 7,1 balle. Zemestrīces epicentrs atradies 49 kilometru dziļumā, norāda seismologi.

Japānas meteoroloģiskais birojs izsludināja cunami trauksmi Klusā okeāna piekrastē, brīdinot, ka krastu var sasniegt divus metrus augsti viļņi. Pēc nedaudz vairāk nekā stundas birojs trauksmi atsauca.

Japāna vēl nav atguvusies pēc 11.marta deviņas balles spēcīgās zemestrīces, kas izraisīja postošu cunami. Dabas katastrofā bojāgājušo oficiālais skaits sasniedzis 12 608 cilvēkus, bet 15 073 joprojām tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.


LETA

Tēmas