Minskas metro nograndis sprādziens; vismaz 12 bojāgājušie
Pasaulē
2011. gada 11. aprīlis, 18:49

Minskas metro nograndis sprādziens; vismaz 12 bojāgājušie

Jauns.lv

Pirmdien Minskas metro noticis sprādziens, un tajā dzīvību zaudējuši vismaz 12 cilvēki, apliecināja prezidenta Aleksandra Lukašenko birojā. Medicīniskā palīdzība sniegta 149 cietušajiem, no kuriem 22 atrodas smagā stāvoklī, bet vēl 30 guvuši vidēji smagus ievainojumus.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

­ ­

Notikuma vietā stacijā "Oktjabrjskaja" strādāja vismaz divdesmit ātrās palīdzības brigādes, no pārejām tika iznesti cietušie. Pēc aculiecinieku teiktā, cilvēkiem ir smagi apdegumi un lūzumi.

Kā vēsta "Belorusskije novosti" ar atsauci uz aculieciniekiem, tūlīt pēc sprādziena no metro pazemes pārejas bēguši asinīm klāti cietušie, no pašām pārejām cēlušies melni dūmi. Metro stacija bijusi stipri piedūmota.

Kā pastāstījis Ārkārtējo situāciju ministrijas Minskas pārvaldes priekšsēdētāja vietnieks Vitālijs Dembovskis, sprādziena cēlonis pagaidām nav noskaidrots. Varasiestādes pieļauj iespēju, ka notikušais varētu būt terorakts.

Mikroblogu vietnē "Twitter" lasāms, ka sprādziens noticis uz eskalatora, kas eksplozijā "pilnībā saārdīts". Vēl divās Minskas metro stacijās netika ielaisti pasažieri, Oktobra laukuma virzienā "traucas milicijas, ātrās palīdzības un ugunsdzēsēju automašīnas, bet pretējā virzienā plūst ļaužu pūlis". Ievietota arī fotogrāfija, kurā redzams, kā cilvēki panikā bēg ārā no metrostacijas.

Stacija "Oktjabrjskaja", kas atrodas Baltkrievijas galvaspilsētas centrā, pavisam netālu no prezidenta rezidences, ir vienīgais pārsēšanās punkts Minskas metro tīklā.

Sakarā ar notikušo traģēdiju, jau sākot ar pirmdienu, Baltkrievijā izsludinātas nacionālās sēras, apliecināja prezidents Aleksandrs Lukašenko.

VIDEO: Minskas metro pēc sprādziena

Kasjauns.lv, LETA /LETA­­