Lielbritānija terora aktu gaidās: Jautājums ir kad, nevis vai teroristi uzbruks
Pastiprinot drošības pasākumus pēc novembrī notikušā teroristu uzbrukuma Parīzē, kur tika nogalināti 130 cilvēki, Lielbritānijā ar šaujamieročiem bruņoto policistu skaits ir palielināts no 600 līdz 2800.
Pasaulē
2016. gada 1. augusts, 10:40

Lielbritānija terora aktu gaidās: Jautājums ir kad, nevis vai teroristi uzbruks

Jauns.lv

Londonas policijas vadītājs sers Bernards Hogans-Hovs svētdien policijas oficiālajā blogā atzinis, ka, runājot par teroristu uzbrukuma risku Lielbritānijai, jautājums ir, kad tas notiks, nevis vai tas notiks.

Hogans-Hovs pauda pārliecību, ka terorisma draudi ir ļoti reāli, un pauda dziļas bažas, ka Lielbritānija būs nākamais upuris.

Atskatoties uz nesenajiem teroristu uzbrukumiem Francijā, Beļģijā un Vācijā, Hogans-Hovs norādīja, ka šos notikumus pavadījusi biedējoša un nomācoša šausmu sajūta.

Tomēr vienlaikus Londonas policijas priekšnieks uzsvēra, ka daudzas lietas strādā par labu arī drošības spēkiem.

Viņš norādīja, ka Lielbritānijā ir spēkā stingri ieroču kontroles likumi un policija attīstījusi ciešu sadarbību ar izlūkdienestiem M15 un M16, kas dod Lielbritānijai priekšrocības izlūkošanā un teroraktu novēršanā.

Hogana-Hova skatījumā Lielbritānijā valdošo klimatu raksturo iecietība un pieņemšana, kas ir svarīgi cīņā ar terorismu.

"Mēs neuzspiežam kauna zīmi miljoniem britu musulmaņu, kuru vērtības un ticība pilnībā noraida terorisma naida litāniju," uzsvēra policijas priekšnieks.

Pastiprinot drošības pasākumus pēc novembrī notikušā teroristu uzbrukuma Parīzē, kur tika nogalināti 130 cilvēki, Lielbritānijā ar šaujamieročiem bruņoto policistu skaits ir palielināts no 600 līdz 2800, atklāja Hogans-Hovs.

Policijas šefs atzina, ka viņa vēstījums daļai iedzīvotāju var nenest mieru, bet iedrošināja britus būt nelokāmiem, aizstāvot savus uzskatus, vērtības un dzīvesveidu.

"Mēs nekļūsim kā viņi, mēs neienīdīsim, mēs neļausimies iebiedēties, un tāpēc viņi nekad neuzvarēs," uzsvēra Londonas policijas priekšnieks.


LETA/Foto: AFP/Scanpix/LETA, EPA/LETA