Pasaulē
2011. gada 19. aprīlis, 09:41

Minskas metro spridzinātāji aizrāvušies ar ķīmiju

Jauns.lv

Minskas metro terorakta lietā aizturētie aizrāvušies ar ķīmiju un elektroniku, pirmdien apliecināja Baltkrievijas Ģenerālprokuratūras izmeklēšanas pārvaldes priekšnieka vietnieks Maksims Voroņins.

"Kopš krimināllietas ierosināšanas brīža izmeklēšana noris diennaktīm bez pārtraukuma," sacīja amatpersona. Īpaša uzmanība tiek pievērsta aizdomās turamu personību izpētei. Nopratināti daudzi viņu paziņas un draugi, skolās, kur viņi mācījušies, skolotāji, klašu audzinātāji, skolu direktori, viņu darbavietu vadītāji.

Izmeklēšanas interesēs aizturēto vārdi pagaidām oficiāli netiek atklāti.

Izmeklētāji arī cenšas noskaidrot iemeslus un apstākļus, kas sekmēja nozieguma pastrādāšanu, norādīja Voroņins, tomēr atsakoties atbildēt uz jautājumu, vai aizturēta ir arī kāda par drošību metro atbildīga amatpersona.

Kā pirmdien vēstīja tīmekļa medijs "Life News", sprādzienu Minskas metro, kurā gāja bojā 13 cilvēki, organizējuši trīs traktoru rezerves daļu rūpnīcas atslēdznieki no Vitebskas.

Baltkrievijas drošības struktūru pārstāvji uzskata, ka teroraktu organizēja klasesbiedri no Vitebskas - 25 gadus vecais Dmitrijs Konovalovs, Vlads Kovaļovs un kāds 28 gadus vecais Medvedevs, vēstīja "Life News".

Pratināšanā Konovalovs, Kovaļovs un Medvedevs atzina savu vainu terora akta sarīkošanā Minskas metro, vēstīja izdevums. Viņi uzņēmušies atbildību arī par sprādzienu Minskā 2008.gada jūlijā un diviem sprādzieniem Vitebskā 2005.gadā.

13.aprīlī Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka terora akts Minskas metro ir atklāts. Viņš arī uzdeva tiesībsargājošajām iestādēm nopratināt opozīcijas politiķus saistībā ar sprādzienu metro. Lietā par terora aktu aizturēti pieci cilvēki. Kā ziņo Baltkrievijas Valsts Drošības komiteja, viens no motīviem, kas pamudinājis terora akta veicējus uz noziegumu, esot bijis naids pret cilvēkiem.

LETA