Pasaulē
2011. gada 27. aprīlis, 00:17

Lukašenko Ukrainas līderiem pārmet godprātības trūkumu

Jauns.lv

Neapmierināts ar to, kā Ukrainā notikusi Černobiļas katastrofas 25.gadadienas piemiņas pasākumu organizēšana, Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko otrdien sacīja, ka Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča vadībai trūkst godprātības, bet Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žozē Manuelu Barrozu nodēvēja pa āzi.

"Uzdodiet šo jautājumu Janukovičam - kāpēc pasākumos nav Baltkrievijas prezidenta? Viņiem to paprasiet. Diemžēl patlabanējai Ukrainas vadībai pietiek "utainuma"," sacīja Lukašenko, minot apzīmējumu, ar kādu dažkārt krieviski tiek raksturoti negodprātīgi divkoši.

"Uzprasīties pie kāda es netaisos un netaisos būt par kaut kādu piebalsotāju vienam prezidentam vai otram," uzsvēra Baltkrievijas valsts galva.

Vienlaikus Lukašenko arī komentēja Barrozu prasību, ka viņš piedalīsies kodoldrošības samitā Kijevā vienīgi tad, ja tur nebūs Baltkrievijas prezidenta.

"Kas attiecas uz tādiem āžiem kā Barrozu un citiem - nu kas gan Barrozu tāds ir? Bija kaut kāds Barrozu Portugālē, bet viņu padzina un iekārtoja Eiropas Komisijā. Es vismazāk skatos uz to, ko kāds no Eiropas ierēdņiem samuldējis. Viņu tur ir tūkstošiem," sacīja Lukašenko.

"Man pats galvenais - tās ir šīs svētās dienas. Šajās dienās es vienmēr esmu šeit [Černobiļas katastrofas skartajos Baltkrievijas rajonos], es vienmēr braucu uz šo zemi, es šeit dzīvoju praktiski nedēļu," norādīja prezidents. "Jā, varbūt ērtāk ir nolikt vainadziņu un braukt. Bet man ir jāstrādā, jāredz savām acīm, ko vēl šeit vajadzētu izdarīt."

Iepriekš informācijas avoti diplomātiskajās aprindās vēstīja, ka 26.aprīlī Černobiļas katastrofas zonā varētu notikt Ukrainas, Baltkrievijas un Krievijas prezidentu tikšanās, lai tur godinātu traģēdijas upuru piemiņu.


LETA