Kāds filipīnietis kļuvis par graustu miljonāru
Pasaulē

Kāds filipīnietis kļuvis par graustu miljonāru

Jauns.lv

Laimējot loterijā, ceturtdien Filipīnās par miljonāru kļuvis kāds neizglītots graustu rajona iemītnieks. 60 gadus vecais galdnieks laimējis 356,5 miljonus peso (aptuveni 3,9 miljonus latu), kas ir otrs lielākais loteriju laimests Filipīnu vēsturē.

Kāds filipīnietis kļuvis par graustu miljonāru...

60 gadu vecumā kāds Filipīnu graustu rajona iedzīvotājs loterijā laimējis nepilnus četrus miljonus latu
60 gadu vecumā kāds Filipīnu graustu rajona iedzīvotājs loterijā laimējis nepilnus četrus miljonus latu

Laimīgā biļete vīram izmaksājusi tikai 20 peso, jo vairāk viņš nav varējis atļauties tērēt, atklāja Filipīnas Labdarības loteriju biroja ģenerāldirektors Hosē Ferdinands Roksas.

"Viņš plāno pirkt māju, jo viņam un viņa sievai nekad nav piederējis īpašums," pavēstīja ģenerāldirektora palīgs, atklājot, ka vīra izredzes uzvarēt bija viena pret 29 miljoniem.

Laimīgās biļetes sešu ciparu kombināciju veidoja jaunā miljonāra un viņa sievas dzimšanas un kāzu dienu datumi, bet vinnests bijis tik liels tādēļ, ka iepriekšējās 43 dienas neviens šajā loterijā nebija uzvarējis.

Pārstāvot valsts loteriju aģentūru, Roksas miljonus vērto čeku loterijas uzvarētājam nodeva ceturtdien, bet komentāriem nebija sasniedzams.

Kāds aģentūras darbinieks AFP atklāja, ka tā ir otra lielākā summa, kāda jebkad laimēta Filipīnās, kur piedalīšanās loterijā ir viens no iemīļotākajiem izklaides veidiem.

Decembrī 741 miljons peso tika izmaksāts kādam 63 gadus vecam ASV dzīvojošam filipīnietim, kurš loterijas biļeti bija iegādājies brīvdienu laikā Filipīnās.

Drošības apsvērumu dēļ uzvarētāju vārdi nekad netiek atklāti.

Laimīgais galdnieks loteriju biroja ģenerāldirektoram atklāja, ka pēdējo trīs gadu laikā šad tad iegādājies biļetes, kad varējis tam atlicināt naudu, bet tas nebijis bieži.

"Vecais vīrs ir patiešām laimīgs. Citi varētu derēt uz tūkstošiem peso katru reizi un nelaimēt neko," piebilda direktora palīgs.

Loterijas laimesti tiek izlozēti trīs reizes nedēļā.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: Bulls Press