2011. gada 4. jūlijs, 22:55

Hakeri "Fox News" tvitera kontā paziņo par atentātu pret Obamu

Jauns.lv

Hakeriem izdevies uzlauzt ASV telekanāla "Fox News" oficiālo kontu sociālās mikroblogošanas vietnē "Twitter" un nosūtīt vairākas ziņas, kurās apgalvots, ka atentātā nogalināts ASV prezidents Baraks Obama.

"Twitter" kontā "@FoxNewspolitics", kurā tiek publicētas politikas ziņas, pirmdienas rītā parādījās vairāki ieraksti, kas liecināja, ka atentātā ir nogalināts Obama un septiņas stundas pēc pirmajiem ierakstiem tie joprojām nebija izdzēsti.

"Tikko kā miris Baraks Obama. Prezidents ir miris. Tik tiešām bēdīgs 4. jūlijs. Prezidents Baraks Obama ir miris," teikts pirmajā ierakstā, kas "Fox News" "Twitter" kontā publicēts ASV Neatkarības dienas 4.jūlija rītā, maldinoši ziņojot par ASV prezidenta nāvi.

Pirms tam hakeri ir ierakstījuši: "Tikko atguvām pilnu pieeju savam "Twitter" kontam un elektroniskajam pastam. Priecīgu 4. jūliju."

Turpmākie ieraksti, kurus tālāk saviem sekotājiem nodeva tūkstošiem cilvēku un pārpublicēja mediji visā pasaulē, klāstīts, ka Obamam divreiz iešāva iegurnī un kaklā kādā restorānā Aiovas štatā priekšvēlēšanu kampaņas pasākuma laikā.

Ierakstos izteikta līdzjūtība Obamas ģimenei un lūgts to atbalstīt.

Pēdējā hakeru ierakstā teikts: "Vēlam veiksmi [pašreizējam ASV viceprezidentam] Džo Baidenam kā mūsu jaunajam ASV prezidentam. Tik trakā laikā ir arī gaisma tuneļa galā."

"Fox News" paziņojumā teikts, ka uzsākta izmeklēšana par šo hakeru uzbrukumu, un telekanāls pauda "nožēlu par jebkādām problēmām, kuras varēja radīt maldinošie ieraksti".

Patiesībā Obama pirmdien atrodas Vašingtonā un gatavojas 4. jūlija Neatkarības dienas svinībām ar savu un ASV militārpersonu ģimenēm.

2. maijā "Fox News" jau gadījās misēklis ar Obamu. Steidzoties pasaulei paziņot par ASV militāro operāciju Pakistānā, kuras laikā tika nogalināts starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" vadītājs Osama bin Ladens, kanāls kļūdaini titros uzrakstīja, ka "miris Obama  bin Ladens", sajaucot teroristu līdera vārdu ar ASV prezidenta Baraka Obamas uzvārdu.

Kļūdījās ne tikai "Fox  News" titru autors, bet arī diktors, kurš, piesakot sižetu, norādīja, ka "prezidents Obama  ir miris", bet tūlīt pēc tam teikto laboja, uzsverot, ka runa ir par bin Ladenu.

"Fox  News" izplatīja atvainošanos, kurā gan kanāls centās aizstāvēt savu darbinieku misēkli, skaidrojot, ka vārdu līdzības dēļ šādi kļūdījušies arī vairāki citi mediji, tostarp telekanāls CNN.

BNS