Maltas parlaments beidzot apstiprinājis likumu par laulības šķiršanas legalizāciju

Jauns.lv

Maltas parlaments pirmdien apstiprināja likumprojektu, kas paredz laulības šķiršanas legalizāciju.

Maltas parlaments beidzot apstiprinājis likumu par...

Likumprojektu atbalstīja 52 deputāti, bet 11 to noraidīja. Vēl pieci likumdevēji balsojumā atturējās. Tagad likumu vēl jāparaksta prezidentam, un paredzēts, ka tas stāsies spēkā oktobrī.

Maijā Maltā notika referendums, kurā, neskatoties uz premjerministra Lorensa Gondzi un viņa pārstāvētās Nacionālistu partijas iebildumiem, pilsoņu vairākums - 53 procenti - atbalstīja laulības šķiršanas legalizāciju.

Pirmdienas balsojumā starp reformu atbalstītājiem bija arī 19 no 35 Nacionālistu partijas pārstāvjiem.

Malta, no kuras iedzīvotāju kopskaita 95% ir katoļi, līdz šim bija viena no divām valstīm pasaulē, kur laulības šķiršana joprojām bijusi aizliegta. Otra valsts, kur joprojām ir spēkā aizliegums šķirt laulību, ir Filipīnas.

Maltas katoļu baznīca pirms referenduma nerīkoja oficiālu kampaņu, lai aicinātu balsot pret laulības šķiršanas legalizāciju, tomēr Maltas arhbīskaps Pauls Kremona vērsās pie katoļiem vēstulē, kurā uzsvēra, ka viņiem faktiski jāizšķiras - vai nu iestāties par ģimenes vērtībām, vai arī tās graut.

Izskanējušas arī ziņas, ka garīdznieki tiem, kuri referendumā balsos "par" laulības šķiršanas legalizāciju, esot draudējuši ar grēksūdzes liegšanu.