Spānijā atvērta Eiropā otrā "gastronomijas universitāte"
Pirmdien Spānijā atklāta "gastronomijas universitāte", kas ir tikai otrā šāda veida institūcija Eiropā, kur pavārmākslai piešķirts akadēmiskās disciplīnas statuss.
Basku kulinārijas centra atklāšanā Spānijas ziemeļu pilsētā Sansevastjanā piedalījās vairāki simti viesu, tostarp arī Spānijas kroņprincis Felipe.
Basku kulinārijas centrs ir "gastronomiskās zinātnes fakultāte un izpētes centrs", intervijā AFP paziņoja centra pārstāvis.
"Mums ir izdevies pirmo reizi Spānijā un otro reizi Eiropā ierindot gatavošanu universitātes priekšmetu vidū," viņš piebilda.
Otrs šāda veida institūts - Gastronomiskās zinātnes universitāte - darbojas Itālijas ziemeļos.
Basku kulinārijas centrs ik gadu uzņems aptuveni 100 studēt gribētājus, piedāvājot četru gadu mācību kursu.
Pirmajā gadā no 380 kandidātiem universitātē iekļuvuši 74. Viņiem lekcijas sāksies 3.oktobrī.
Universitāti vadīs slavenais šefpavārs Ferans Adrija, kura restorāns "El Bulli" tika slēgts jūlijā.