Blogeris Navaļnijs gatavs sacensties ar Putinu prezidenta vēlēšanās
Pasaulē
2011. gada 27. decembris, 11:48

Blogeris Navaļnijs gatavs sacensties ar Putinu prezidenta vēlēšanās

Jauns.lv

Krievijā zināmais blogeris Aleksejs Navaļnijs paudis gatavību sacensties ar pašreizējo premjerministru Vladimiru Putinu prezidenta vēlēšanās, taču tikai tādā gadījumā, ja tās būs godīgas un tiks grozīti vēlēšanu likumi.

Navaļnijs gan vairs nevar reģistrēties 2012.gada 4.martā gaidāmajām vēlēšanām, jo pretendentu pieteikumu pieņemšana jau ir beigusies. Taču gan Navaļnijs, gan citi aktīvisti mudinājuši atlikt prezidenta vēlēšanas.

"Esmu gatavs cīnīties, lai nodrošinātu, ka mums ir godīgas vēlēšanas," radiostacijai "Eho Moskvi" pirmdienas vakarā sacīja Navaļnijs. "Kad mums būs iespēja piedalīties vēlēšanās, esmu gatavs cīnīties par vadošajiem amatiem, tostarp arī prezidenta vēlēšanās."

35 gadus vecais Navaļnijs, kas ieguvis jurista izglītību, kļuvis par vienu no ievērojamākajiem un harizmātiskākajiem Krievijas opozīcijas līderiem, bet viņa blogs ir viena no vislasītākajām tīmekļa vietnēm Krievijā.

Navaļnijs sola rīkot jaunas demonstrācijas, lai piespiestu varasiestādes atlikt prezidenta vēlēšanas, iekams nebūs atcelti politisko partiju ierobežojumi.

"Gaidāmais balsojums nebūs vēlēšanas. Tas būs nelikumīgs, lai arī kas notiktu. Mēs to nekad neatzīsim," viņš solīja.

Vēl sestdien Navaļnijs brīdināja, ka ielās varētu iziet pat miljons cilvēku, ja netiks izpildīta protestētāju prasība - nodrošināt brīvas un godīgas vēlēšanas.

"Iespējams, esmu pārāk primitīvs, taču, ja ielās izies miljons cilvēku (..), tad viss būs sasniegts - viņi mums neko nevarēs izdarīt. Un tad viņi izpildīs visas mūsu prasības," prognozēja aktīvists.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: AFP/LETA