Bijušie kosmonauti organizē ceļojumu uz Mēnesi par „pieņemamu cenu”. VIDEO
Ambiciozās firmas pārstāvji teic, ka piedāvājums jau guvis atsaucību. Uz Mēnesi vēlas aizlidot arī kāds „īpaši turīgs cilvēks”.
Pasaulē
2012. gada 7. decembris, 11:55

Bijušie kosmonauti organizē ceļojumu uz Mēnesi par „pieņemamu cenu”. VIDEO

Jauns.lv

Bijušie NASA kosmonauti sākuši reklamēt iespēju aizceļot uz Mēnesi par, viņuprāt, pieņemamu cenu. Nokļūšanu turp viņi sola par 1,5 miljardiem ASV dolāru. Par šādu summu lidaparātā ietilptu 2 ceļotgribētāji.

Bijušie NASA darbinieki nodibinājuši uzņēmumu „Golden Spice”, turklāt jau sākuši reklamēt savus pakalpojumus.

Interesanti, ka tiks izmantota jau lietota tehnika – tā, kura uz Mēness nogādāja „Apollo 17” komandu. Ambiciozās firmas direktors Alans Sterns, kurš savulaik NASA bija mācību vadītājs, sacīja, ka pirmām kārtām iespēja nokļūt uz Mēness tiek piedāvāta Dienvidkorejai, Japānai un dažām Āfrikas valstīm. Viņaprāt, šo valstu valdībām būtu jāinteresējas par piedāvājumu, jo tām patlaban vajadzētu uzlabot starptautisko tēlu. Savulaik ASV lidojums uz Mēnesi nodrošināja īpašu prestižu.

Lai lidojums notiktu, sagatavošanās darbi ilgšot vismaz 10 gadus, taču jau tagad iespējams iegādāties šo ekskluzīvo iespēju. Lidojums būtu realizējams 2020.gadā.

Alans Sterns izteicās, ka jau sazinājies ar potenciālajiem klientiem, no kuriem viens esot „ļoti turīgs”. Taču Hārvarda universitātes astronoms par bijušo NASA darbinieku plāniem ir skeptisks, - viņš uzskata, ka jaunizveidotais uzņēmums bankrotēs vēl pirms sava pirmā starta kosmosā.

VIDEO: Ceļojuma uz Mēness reklāma

Kasjauns.lv, Foto: ekrānuzņēmums no video