Pasaulē
2012. gada 19. decembris, 07:46

Dāņiem tiks piedāvāta iespēja salaulāties baznīcā nereliģiskā ceremonijā

Jauns.lv

Dāņiem drīzumā būs iespēja salaulāties baznīcā, taču bez reliģiskas ceremonijas - viņi varēs izvēlēties sev tīkamāko apģērbu un arī mūziku.

"Civilās ceremonijas ilgst aptuveni sešas minūtes, un ar to arī viss ir beidzies. Tas nav īpaši romantiski," stāsta Ēriks Frodelunds, kurš iegādājies baznīcas ēku. "Viņiem šeit būs iespēja izbaudīt ceremoniju baznīcā, bet mūziku varēs izvēlēties pēc sirds patikas, un [ceremonijai] nebūs reliģiska satura."

Frodelunds baznīcu pirms gada iegādājās no luterāņu draudzes. Saskaņā ar pirkuma līguma šo ēku gan aizliegts izmantot reliģiskiem nolūkiem.

Pirmās laulības šajā baznīcā varētu tikt noslēgtas nākamā gada martā. Frodelunds prognozē, ka neparastā iespēja piesaistīts ne tikai dāņus, bet arī vāciešus un interesentus no citām valstīm.

"Es to dēvēju par kultūras baznīcu. Cilvēki var izlemt, tieši kādu ceremoniju viņi vēlas, viņi var izmantot savu "iPhone", lai atskaņotu savu iecienītāko mūziku, viņi var dzert šampanieti - darīt visu, ko viņi vēlas savās kāzās," skaidroja Frodelunds. "Iespējams, cilvēki vēlēsies salaulāties nirēju tērpos ar pleznām kājās, jo viņi iepazinusies atvaļinājumā, dodoties nirt, lai tā būtu."

Šī baznīca atrodas Langelandes salā, kurā mīt ap 13 000 iedzīvotāju.

LETA

Tēmas