Baiso ugunsgrēku Brazīlijas naktsklubā izraisījusi lēta šovu raķete. FOTO
Policija arī uzskata, ka no ugunsgrēka izmeklētājiem ir noslēpti svarīgi pierādījumi, tostarp drošības kameru ieraksti.
Pasaulē
2013. gada 30. janvārī, 07:41

Baiso ugunsgrēku Brazīlijas naktsklubā izraisījusi lēta šovu raķete. FOTO

Jauns.lv

Ugunsgrēku Brazīlijas naktsklubā "Kiss", kurā gājuši bojā 234 cilvēki, izraisīja lēta apgaismes raķete, kuru mūziķi izmantojuši savā šovā. Turklāt, iespējams, tiek slēpti novērošanas kameru materiāli.

Baiso ugunsgrēku Brazīlijas naktsklubā izraisījusi...

Santamarijas policijas priekšnieks Marselu Arigoni sacīja reportieriem, ka mūziķi bija nopirkuši lētu apgaismes raķeti, zinot, ka tā paredzēta tikai lietošanai ārpus telpām. Telpās lietojamās apgaismes raķetes bijušas daudz dārgākas. 

Policija arī uzskata, ka no ugunsgrēka izmeklētājiem ir noslēpti svarīgi pierādījumi, tostarp drošības kameru ieraksti. Policija arī meklē kases reģistru, kas varētu liecināt par pārmērīgi lielu apmeklētāju skaitu.

Izmeklētāji cenšas atrisināt šo lietu, jo Brazīlijai jāpierāda, ka tā spēj droši sarīkot plašus publiskus pasākumus, tai skaitā 2014.gada Pasaules kausa izcīņas spēles futbolā un 2016.gada Olimpiskās spēles Riodežaneiro.

Ugunsgrēks izcēlās divos svētdienas naktī, kad rokgrupa, kas uzstājās klubā, šova laikā izmantoja pirotehniku un aizdegās kluba griesti. Naktsklubā "Kiss" ugunsgrēka  izcelšanās brīdī bija simtiem cilvēku, kas piedalījušies vietējās augstskolas ballītē.

Lielākā daļa bojāgājušo zaudēja dzīvību, nosmokot dūmos, bet daudzi arī tika samīdīti pūļa panikā.

Saistībā ar traģēdiju naktsklubā visā valstī izsludinātas trīs dienu sēras.