Nodegušā kluba "Kiss" īpašnieks centies izdarīt pašnāvību. FOTO
Apmēram 75 no ugunsgrēkā cietušajiem vēl cīnās par savu dzīvību, un vairāki no viņiem ir kritiskā stāvoklī.
Pasaulē
2013. gada 31. janvārī, 13:06

Nodegušā kluba "Kiss" īpašnieks centies izdarīt pašnāvību. FOTO

Jauns.lv

Pēc Brazīlijas naktsklubā svētdien notikušā ugunsgrēka, kurā gāja bojā 235 cilvēki, tā īpašnieks ir mēģinājis izdarīt pašnāvību.

Nodegušā kluba "Kiss" īpašnieks centies izdarīt pa...

Santamarijas pilsētā esošā naktskluba "Kiss" īpašnieks Elisandru Sfors, kurš ir hospitalizēts pēc saindēšanās ar toksiskām gāzēm ugunsgrēka laikā, mēģināja pakārties slimnīcā, izmantojot dušas šļūteni. Viņa nodomu izjauca policists.

Policija otrdien paziņoja, ka ugunsgrēku izraisīja lēta apgaismes raķete, kuru mūziķi izmantojuši savā šovā. Mūziķi bija nopirkuši lētu apgaismes raķeti, zinot, ka tā paredzēta tikai lietošanai ārpus telpām, bet telpās lietojamās apgaismes raķetes bijušas daudz dārgākas. 

Policija pirmdien aizturēja abus naktskluba īpašniekus un divus mūziķus, kuri piedalījušies minētajā šovā.

Policija arī uzskata, ka no ugunsgrēka izmeklētājiem ir noslēpti svarīgi pierādījumi, tostarp drošības kameru ieraksti. Policija arī meklē kases reģistru, kas varētu liecināt par pārmērīgi lielu apmeklētāju skaitu.

Izdegušais naktsklubs "Kiss"

Izmeklētāji cenšas atrisināt šo lietu, jo  Brazīlijai jāpierāda, ka tā spēj droši sarīkot plašus publiskus pasākumus, tai skaitā 2014.gada Pasaules kausa izcīņas spēles futbolā un 2016.gada Olimpiskās spēles Riodežaneiro.

Ugunsgrēks izcēlās divos svētdienas naktī, kad rokgrupa, kas uzstājās klubā, šova laikā izmantoja pirotehniku un aizdegās kluba griesti. Naktsklubā "Kiss" ugunsgrēka  izcelšanās brīdī bija simtiem cilvēku, kas piedalījušies vietējās augstskolas ballītē.