Gruzijas prezidents par valsts naudu esot veicis botoksa injekcijas jauneklīgākam izskatam
Viņam pārmet "kaunpilno" rīcību, taču prezidenta aizstāvji teic, ka Saakašvili sejā neesot redzamas nekādas izmaiņas.
Pasaulē
2013. gada 31. maijs, 12:33

Gruzijas prezidents par valsts naudu esot veicis botoksa injekcijas jauneklīgākam izskatam

Jauns.lv

Gruzijas telekanāls "Imedi" piektdien publiskoja dokumentus, kas liecina, ka prezidents Mihails Saakašvili nelietderīgi tērējis īpašās apsardzes dienesta budžeta līdzekļus par viņam veiktām botoksa injekcijām.

Saskaņā ar šiem dokumentiem prezidentam kādā Ņujorkas klīnikā ir veikti divi botoksa injekciju seansi. Par šīm injekcijām 2009.gada 23.februārī viņš samaksājis 5600 ASV dolārus (3013 latus), bet 2011.gada 23.septembrī - 5800 dolārus (3120 latus).

"Imedi" publiskotos slepenos dokumentos arī teikts, ka prezidents samaksājis 5993 britu mārciņas (4902 latus) par atkailinātas amerikāņu aktrises portretu, kuras vārds gan netika nosaukts. Saakašvili arī sedzis kādas amerikāņu uzņēmējas dzīvošanas izdevumus Tbilisi viesnīcā "Radisson", samaksājot 6668 lari (2186 latus). 

Gruzijas ģenerālprokuratūras preses dienesta vadītāja Hatuna Paičadze paziņoja, ka šajā lietā notiek izmeklēšana un Saakašvili varētu tikt uzaicināts uz nopratināšanu. "Izmeklētājiem ir tiesības nopratināt visus, tai skaitā prezidentu, ja tas nepieciešams lietai. Likums neaizliedz prezidenta nopratināšanu," sacīja Paičadze.

Parlamenta vairākuma līderis Dāvids Saganelidze paziņoja, ka šie prezidenta tēriņi bijuši apsardzes dienesta izdevumu tāmē un šie dokumenti bijuši ar zīmogu "slepeni". "Tas vienkārši ir kaunpilns fakts," sacīja Saganelidze.

Opozīcijas deputāts Givi Targamadze paziņoja, ka parlamenta vairākumam ir jāuzrāda šie dokumenti, un uzsvēra, ka "uz mūsu prezidenta sejas nav nekādu botoksa pazīmju".

BNS, Foto: EPA/LETA