Pāvests ar smaidu sejā paziņo, ka sieviešu ordinācijas aizliegums būs spēkā mūžīgi. FOTO. VIDEO
Pasaulē

Pāvests ar smaidu sejā paziņo, ka sieviešu ordinācijas aizliegums būs spēkā mūžīgi. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Romas pāvests Francisks otrdien paziņojis, ka katoļu baznīcas ieviestais sieviešu ordinācijas aizliegums būs spēkā uz visiem laikiem un netiks mainīts.

Pāvests ar smaidu sejā paziņo, ka sieviešu ordināc...

To viņš atceļā no Zviedrijas uz Romu pavēstīja lidmašīnā notikušā preses konferencē, kas kļuvusi par tradīciju, pāvestam atgriežoties no ārvalstīm.

Zviedru reportiere jautāja pāvestam, vai, pēc viņa domām, baznīca tuvāko desmitgažu laikā atļaus sieviešu ordināciju.

"Svētais pāvests Jānis Pāvils II pateica pēdējo skaidro vārdu, un tas joprojām ir spēkā," atbildēja Francisks.

Viņš atsaucās uz Jāņa Pāvila II 1994.gadā izdotu dokumentu, kas slēdza durvis sieviešu nokļūšanai priestera amatā. Vatikāns norāda, ka šī doktrīna ir nemaldīga katoļu tradīcijas daļa.

Reportiere pēc tam pārjautāja, vai tas ir domāts "uz visiem laikiem"?

 

Romas pāvests Francisks paziņojis, ka katoļu baznīcas ieviestais sieviešu ordinācijas aizliegums būs spēkā uz visiem laikiem un netiks mainīts. To viņš atceļā no Zviedrijas uz Romu pavēstīja lidmašīnā notikušā preses konferencē, kas kļuvusi par tradīciju, pāvestam atgriežoties no ārvalstīm.

Romas pāvests paziņo par attieksmi pret sieviešu ordināciju

Romas pāvests Francisks paziņojis, ka katoļu baznīcas ieviestais sieviešu ordinācijas aizliegums būs spēkā uz visiem laikiem un netiks mainīts. To ...

"Ja es rūpīgi izlasīju svētā Jāņa Pāvila II deklarāciju, tas ies tajā virzienā," uzsvēra Francisks.

Viņš jau iepriekš ir paziņojis, ka durvis uz sieviešu ordināciju ir slēgtas, bet tās atbalstītāji cer, ka pāvesti nākotnē varētu lemt citādi, īpaši, ņemot vērā priesteru trūkumu.

Preses konferencē, runājot par sieviešu ordināciju, pāvesta seju rotāja smaids.
Preses konferencē, runājot par sieviešu ordināciju, pāvesta seju rotāja smaids.

Tikmēr Sieviešu ordinācijas konference - organizācija, kas iestājas par sieviešu ordināciju - pauda "dziļu vilšanos" par pāvesta izteikumiem, raksturojot Franciska minēto dokumentu kā "novecojušu, kļūdainu un mokošu".

Organizācija arī paziņoja, ka "patriarhātam nepiederēs pēdējais vārds".

Katoļu baznīca uzskata, ka sievietes nevar nokļūt priestera amatā, jo Jēzus apzināti par saviem apustuļiem izvēlējies vīriešus. Kritiķi norāda, ka Jēzus tikai sekojis sava laika normām.

Pāvests ierodas uz reformācijas piemiņas pasākumiem Zviedrijā

Pāvests Francisks ieradies Zviedrijā, lai piedalītos protestantu reformācijas piemiņas pasākumos.

Augustā Francisks izveidoja komisiju, kas pētīs sieviešu diakonu lomu agrīnajā kristietībā, raisot cerības dzimumu vienlīdzības atbalstītāju vidū, ka sievietēm ar laiku būs lielāka teikšana baznīcā.

Smagā slimība, ar ko jau ilgstoši sirgst Romas pāvests Francisks, lika par sevi manīt klosterī Polijā. 79 gadus vecais garīdznieks pakrita tieši altāra priekšā.

Pāvests Francisks slimības dēļ pakrīt

Smagā slimība, ar ko jau ilgstoši sirgst Romas pāvests Francisks, lika par sevi manīt klosterī Polijā. 79 gadus vecais garīdznieks ...

LETA/Foto: AFP, Reuters, AP/Scanpix/LETA