Pasaulē

Supertaifūns "Usagi" sasniedz Filipīnas un Taivānu

Jauns.lv

Šogad spēcīgākā Klusā okeāna vētra supertaifūns "Usagi" ar lietavām un spēcīgu vēju sasniedzis Filipīnas un Taivānu, kur ar saknēm izrāva kokus un pārrāva elektrības līnijas, turpinot ceļu uz Honkongu.

Supertaifūns "Usagi" sasniedz Filipīnas un Taivānu...

Taifūns Filipīnu Batanesas provinci sasniedza ar brāzmām līdz pat 69 metriem sekundē, bet Valsts Katastrofu riska mazināšanas un vadības centrs izsludināja augstāko trauksmes stāvokli

Filipīnu galvenajā salā Luzonā četros reģionos ir reģistrēti plūsi un daudzviet pārplūdušās upes un zemes nogruvumi ir bloķējuši ceļus.

Taivānā vētras dēļ atcelti vairāki lidmašīnu reisi un apturēta prāmju satiksme, kā arī slēgtas skolas un biroji. Tāpat ir slēgtas viesnīcas un kūrorti kalnu rajonos, bažījoties par plūdiem un zemes nogruvumiem.

Gan Filipīnās, gan Taivānā notiek cilvēku evakuācija.

ASV Jūras spēku apvienotais taifūnu brīdinājumu centrs vēstīja, ka "Usagi" vēja stiprums ir 64 metri sekundē, bet brāzmās tas dažviet pat pietuvojas 83 metru sekundē ātrumam.

"Usagi" virzās uz Ķīnas dienvidu piekrasti, kur Honkongā amatpersonas izdevušās brīdinājumu par spēcīgo vēju un iespējamajiem plūdiem. Ķīnas Valsts meteoroloģijas centrs izdevis augstākā līmeņa brīdinājumu.