Četrgadīgs puika Somālijas teroristam veikalā: "Tu esi slikts cilvēks!"
Mazais Eliots tur rokā šokolādi, ko viņam iedeva Somālijas islāmists pēc tam, kad bija sašāvis kājā viņa māmiņu.
Pasaulē
2013. gada 24. septembris, 13:02

Četrgadīgs puika Somālijas teroristam veikalā: "Tu esi slikts cilvēks!"

Jauns.lv

Jau ceturto dienu Nairobi lielveikalā turpinās ķīlnieku krīze. Pasaules medijus pārpludina gan skumji un traģiski stāsti par cilvēkiem, kuri bija 68 nošauto starpā, gan arī neticami aizkustinoši stāsti. Piemēram, britu puika Eliots atļāvās pateikt teroristam ko tādu, par ko var arī dabūt lodi pierē.

Mazā Eliota māte Ambera grasījās pirkt pienu, kad lielveikalā iebruka teroristi. Sieviete kopā dēlu un sešgadīgo meitu paslēpās aiz gaļas letes, bet pēc pusotras stundas bandīti viņus atrada un sašāva Amberu kājā.

Eliots paskatījās teroristam sejā un nebīstoties pateica: „Tu esi ļoti slikts cilvēks, ļauj mums iet.” Uzbrucējs apstulba, pastiepa zēnam šokolādi „Mars” un sāka gvelzt, ka viņi nav briesmoņi un islāms nav ļauns.

„Viņš teica, ka man jāmaina reliģiju uz islāmu un sacīja „vai tu piedosi mums?” „Vai piedosi mums?” Ambera stāsta laikrakstam The Independent. „Dabiski, ka teicu visu, ko viņi gribēja, lai tikai mums ļautu iet.” Kopā ar viņiem prom tika vēl divi bērni, arī 12 gadu vecs zēns, atstājot veikalā nošauto māti...


Kasjauns.lv, Foto: Scanpix/Reuters, AFP/LETA, EPA/LETA