Pasaulē
2013. gada 2. oktobris, 15:32

Teroristu uzbrukumā cietušajā Nairobi lielveikalā atrasti vēl 9 līķi

Jauns.lv

Somālijas islāmistu kaujinieku uzbrukumā izpostītajā Nairobi lielveikalā "Westgate" atrasti vēl deviņu cilvēku līķi, trešdien paziņojusi policija.

"Daži no līķiem nav atpazīstami, un nepieciešamas DNS pārbaudes, lai tos kārtīgi identificētu, daži ir smagi bojāti," atklāja kāds avots policijā.

Pagaidām nav skaidrs, vai mirušie jau iekļauti upuru sarakstā, kur pašreiz ir 67 cilvēki, vai arī varētu būt starp tām 39 personām, kas saskaņā ar Sarkanā Krusta datiem joprojām uzskatāmas par bezvēsts pazudušām.

Jau vēstīts, ka Somālijas islāmistu kaujinieku grupējuma "Shebab" nemiernieki 21.septembrī ap dienas vidu iebruka cilvēku pārpilnajā Nairobi lielveikalā "Westgate", uzbrukumā lietā liekot granātas un automātus.

Pēc intensīvas apšaudes un vairākiem spēcīgiem sprādzieniem iebruka daļa lielveikala jumta, uz kura atradās autostāvvieta. Rezultātā drupās tika aprakta lielveikala daļa, kur atradās uzbrucēju pēdējās pozīcijas. Zem tonnām gruvešu, iespējams, tika aprakti gan uzbrucēji, gan ķīlnieki.

Kenijas varasiestāžu amatpersonas paziņojušas, ka drošības spēkiem izdevās nogalināt piecus teroristus, bet nav zināms, vai viņu līķi ir atrasti.

Pazudušo cilvēku ģimenes ir aicinātas nodot centrālajā morgā DNS paraugus, lai palīdzētu identificēt neatpazītos līķus.

LETA

Tēmas