Pasaulē vismeklētākā teroriste internetā lūkojusi, kā sadedzināt taukus. FOTO
Viņa aplūkojusi rietumu modes jaunumus, meklējusi sev vasaras sandalītes, raudzījusi padomus, kā glītāk uzkrāsot acis, kā arī pētījusi desmitiem vietņu, kurās piedāvā dažādas diētas liekā svara nomešanai.
Pasaulē
2013. gada 14. oktobris, 15:48

Pasaulē vismeklētākā teroriste internetā lūkojusi, kā sadedzināt taukus. FOTO

Jauns.lv

Kenijas un britu policisti nākuši klajā ar svaigu informāciju šobrīd vismeklētākās teroristes Samantas Lūtveitas lietā. 29 gadus vecās Nairobi veikala apšaudes rīkotājas datora saturs tagad izpētīts, tāpēc zināms, par ko sieviete interesējusies vēl bez kaujinieciskiem un terorisma plāniem.

­

­

Lūtveitas dators tika izņemts kratīšanā vietā, kur viņa dzīvoja, kad plānojusi teroraktu Kenijas lielveikalā „Westgate”. Ķīlnieku krīze veikalā ilga četras dienas un dzīvību apšaudēs zaudēja 67 cilvēki. Kā vēsta policija, tieši Lielbritānijas pilsone, nevis Somālijas teroristi, bija atslēgas figūra šajā uzbrukumā.

Pati sieviete no Nairobi aizbēga un tagad izsludināta starptautiskā meklēšanā. Tikmēr informācija, ko izdevies iegūt no paņemtā klēpjdatora, uzrāda Samantas Lūtveitas ikdienišķās intereses: sieviete, kura pārgāja islāmticībā un kļuva par džihādisti, vakaros internetā aplūkojusi rietumu modes jaunumus, meklējusi sev vasaras sandalītes, raudzījusi padomus, kā glītāk uzkrāsot acis, kā arī pētījusi desmitiem vietņu, kurās piedāvā dažādas diētas liekā svara nomešanai.

Pārlūkošanas vēsture liecina, ka viņa meklējusi veidus, kā mainīt savu tēlu. „Tas ir loģiski, jo viņa nevēlas tikt atrasta,” paziņoja policijas pārstāvji. Kenijas policija ir pārliecināta, ka Samanta Lūtveita varētu izplānot vēl kādu zvērību. Viņa patlaban slēpjoties kaut kur Austrumāfrikā, un zināms, ka jaunā sieviete bauda lielu cieņu no teroristu puses.

Lūtveita agrāk bija parasta britu sieviete, bet tad sapazinās un apprecējās ar musulmani, kurš uzspridzināja Londonas metro, mirstot arī pats. Viņai ir trīs bērni, kuri, visticamāk, atrodas kopā ar meklēto teroristi.


Kasjauns.lv, Foto: Scanpix