foto: AFP/Scanpix
"9Vīri" atskatās uz janvāra notikumu TOP
2021. gada 31. janvāris, 05:56

"9Vīri" atskatās uz janvāra notikumu TOP

Jauns.lv

Žurnāls "9Vīri" katrā savā numurā atskatās uz iepriekšējā mēneša interesantākajiem notikumiem un kadriem visā pasaulē.

Piedāvājam jums iepazīties ar deviņiem notikumiem un zīmīgām fotogrāfijām, kas tā vai citādi ir pieminēšanas vērti. Šis tops un daudz kas cits interesants žurnāla "9 Vīri" februāra/marta numurā, kas preses tirdzniecības vietās visā Latvijā pieejams jau no 5. februāra.

Joņot pa sienu

foto: AFP/Scanpix

Indiešu kaskadieri "Magh Mela" festivālā Allahabadas pilsētā izrāda savu meistarību pašā populārākajā un bīstamākajā pasākuma izklaides rampā Nāves siena (Wall of Death).

Arī austrumos viņiem nesalst

foto: AFP/Scanpix

Tālās Āzijas roņmeitene, satuntuļojusies fotolieciniekiem par prieku, veic lēcienu daļēji aizsalušajā Šenjaņas ezerā Liaoninas provincē Ķīnā.

Kā varde uz ričuka

foto: AFP/Scanpix

Franču riteņbraukšanas faķīrs Oreljē Fonteno pārvar 768 pakāpienus un 33 stāvus, lai ar savu divriteni uzlēktu 140 metru augstajā Parīzes biznesa centra "Trinity Tower" tornī.

Vēršu pieveikšana bez zobena

foto: AFP/Scanpix

Atšķirībā no spāņu korridas asinsizliešanas Indijas štata Tamilnadu vēršu rotaļnieki ir daudz humānāki. Foto no Palamedu ciematiņa mums vēsta par festivāla "Jallikattu" galveno izklaidi – tā dalībniekiem ar kailām rokām jāmēģina ieķerties vērša muguras kuprī un dzīvnieks jāapstādina.

Sniega pārsteigti

foto: AFP/Scanpix

Otrajā janvāra nedēļā Spānijas galvaspilsētas iedzīvotāji pamodās pilnīgā sniega okupācijas režīmā. Bija nobloķēti ne tikai pandēmijas lokdaunētie gaisa, bet arī daudz ierastākie dzelzceļi un automaģistrāles.

Gluži kā goti

foto: AFP/Scanpix

6. janvārī ASV galvaspilsētā Vašingtonā, vairāki simti prezidenta vēlēšanu rezultātu uzbudinātu pilsoņu ielauzās Kapitolija ēkā un pāris stundas baudīja un apbrīnoja tā interjera šedevrus.

Pārsteidza atslābinātus

foto: AFP/Scanpix

3. janvāra rīts taizemiešiem atnesa visai nepatīkamu vēsti – valstī gadu pēc Covid epidēmijas sākuma tika atklāts vislielākais pozitīvo testu skaits. Attēlā redzamais pasažieris gaida savu reisu Bangkokas centrālajā dzelzceļa stacijā.

Sagaidīja ar dzeloņstiepļu dūraiņiem

foto: AFP/Scanpix

Kino un fotokameru centrā – galvenais Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs, atgriežoties mājās – Maskavā – pēc saindēšanas pagājušā gada augustā. Lidostā viņu sagaidīja ne tikai fani un ziedi, bet arī varas vīri ar roku dzelžu komplektu.

Pēc skaita – četrdesmit sestais

foto: AFP/Scanpix

Visai atturīgu un pieticīgu inaugurācijas ceremoniju piedzīvoja jaunais ASV prezidents Džo Baidens un pirmā lēdija Džila. To aizēnoja savstarpējie demokrātu un republikāņu pēcvēlēšanu kašķi, kā arī koronavīruss.