foto: Paula Čurkste/LETA
Fūrmanis par savu konfliktu ar veselības ministri: “Kad laiks būs mierīgāks, spriedīsim – kurš labāks, kurš sliktāks”
Veselības ministrei Ilzei Viņķelei, pēc visa spriežot, pēc pandēmijas krīzes beigām priekšā stāv skaidrošanās ar Latvijas Ārstu biedrības viceprezidentu Robertu Fūrmani.
2020. gada 25. maijs, 04:45

Fūrmanis par savu konfliktu ar veselības ministri: “Kad laiks būs mierīgāks, spriedīsim – kurš labāks, kurš sliktāks”

Elmārs Barkāns

9vīri

Drīz būs pagājis gads, kopš Stradiņa slimnīcas krīzes situācijā pagājušā gada jūlijā pamatīgi saķērās un ar savstarpējiem apvainojumiem bārstījās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta reanimatologs Roberts Fūrmanis un veselības ministre Ilze Viņķele. Pandēmijas krīzes laikā abu konflikts, kas līdz tam ik pa laikam atkal uzplaiksnīja, tā kā pieklusis. Nu Fūrmanis atkal atminējies savu saķeršanos ar Viņķeli.

Atgādināsim, ka pērnvasar Fūrmanis Viņķeli apvainoja haotiskā panikas celšanā laikā, kad Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā notika evakuācija viltus zvana par tur izvietoto spridzekli dēļ. Savukārt ministre Fūrmani apvainoja dzeršanā. Vēlāk Fūrmanis Viņķeli arī nosauca par “nāves eņģeli”, jo šī valdība neesot spējusi īstenot mediķiem solīto algu celšanu.

Vai Fūrmanis šo konfliktu ir aizmirsis un kāda ir viņa pašreizējā attieksme pret veselības ministri? To ārsts atklāja intervijā žurnāla “9Vīri” redaktoriem Aldim Miesniekam un Sandrim Metuzālam:

"Savu darbu, kas jāizdara, Viņķele izdarīja. Bet mūsu sasniegumi pandēmijas apkarošanā nav Ilzes Viņķeles nopelni. Ilze Viņķele kā ministre jau ienāca esošā cilvēku grupā, komandā un mūsu sasniegums ir kolektīvais nevis Viņķeles nopelns."

"Savu viedokli attiecībā pret Viņķeli neesmu mainījis. Ne jau es uzskatu, ka Viņķele ir slikta veselības ministre, bet mums ir viedokļu atšķirības, kas veidojās krīzes situācija, kad bija spridzināšanas draudi Stradiņa slimnīcā."

"Šobrīd viņa savu darbu dara, ļausim pabeigt! Un tad, kad situācija būs mierīgāka, arī spriedīsim, kurš labāks, kurš sliktāks."

Ko Roberts Fūmanis saka par veselības ministri klausieties “9Vīru”  intervijā no 16:30 minūtes.