Lai iet mazumā!
2022. gada 27. janvāris, 05:02

Lai iet mazumā!

"100 Labi Padomi"

Ko tādu apēst, lai notievētu? Joks, kurā ir daļa patiesības, jo līdz ar lēmumu par diētu ir jāizlemj arī tas, ko un kā ēdīsi. Ekstrēmas diētas un badošanos atstāsim citiem izdevumiem – mēs esam par mērenību un saprātu, proti, par to, ka vārdu “diēta” uzlūkojam kā pārdomātu ēdienkarti.

Protams, ikviens, kurš izlemj par labu kādai diētai, vēlas ātru un patīkamu rezultātu, taču tam, ka tā arī notiks, tic tikai neglābjami sapņotāji.

Cilvēka organisms ir sarežģīts un unikāls mehānisms – kas vienam der, otram nepavisam. Svarīgi būtu jau kopš agras bērnības iemācīties ēst veselīgi, izgaršojot, taču nepārspīlējot. Un iemācīt to var tikai mamma, kura ģimenē nosaka ne tikai maltīšu saturu, bet arī formu, proti, normālas attiecības ar ēdienu, neļaujot saldumiem aizstāt mierinājumu, uzsildītai picai – piederības izjūtu, bet ceptiem kartupeļiem ar gaļas mērci – tradīcijas.

Tas ir ļoti grūts pienākums ne tikai pašai mammai, bet arī visiem citiem, jo ēdiens tik tiešām ir arī mierinājums un tradīcija, tomēr – ne tikai.

Diemžēl šis ne tikai ir ļoti ietilpīgs pienākums, jo tajā jāsavietojas zināšanām gan par savu ķermeni, gan par produktu sastāvu, gan ēdiena gatavošanas tehnoloģijām, gan laikam un prasmēm ik dienas to visu likt lietā. Tam ir jāvelta daudz uzmanības katru dienu un visu mūžu.

Tāpēc piedāvājam idejas gardiem ēdieniem, kas derēs ne tikai tievētājiem, bet arī viņu mājiniekiem, kā arī speciālistu ieteikumus produktu izvēlē un maltīšu gatavošanā. Reizēm pietiek ar kādu sīkumu, piemēram, trekna krējuma aizstāšanu ar jogurtu, lai pēc laiciņa varētu pamanīt labumu, ko dod dažu kaloriju trūkums, būtiski nemainot ēdiena garšu. Un pavasaris ir vislabākā motivācija, lai tiktu vaļā no kāda lieka mīkstumiņa. 

Jaunajā žurnāla “100 labi padomi” speciālizlaidumā “Receptes Garšīgai Diētai” lasi:

  • Kā tas ir – ēst pareizi? Uztura speciālistes un fizioloģes padomi.
  • Kas jāzina, pirms sāc…
  • Bez piena, krējuma, sviesta. Padomi, ar ko aizstāt šos produktus receptēs.
  • Ar ko aizstāt baltos miltus + pašcepta bezglutēna maize
  • Ko un kā ēst, lai stiprinātu imūnsistēmu?
  • Vitamīnu ziņā vērtīgākie produkti, kas plaši pieejami Latvijā.
  • Pavasaris nāk ar bērzu sulām. Cik un kā tās lietot veselības stiprināšanai.?
  • Svaigi spiestas sulas ik dienu.
  • Ēd garšīgi un kļūsti tievāka! Sātīgu ēdienu receptes.

Žurnāls pieejams no 27. janvāra visās preses tirdzniecības vietās vai zurnali.lv.

Tēmas