1dienas
3stundas
22minūtes
57sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Saeimas priekšsēdētājai piešķirts Ukrainas valsts apbalvojums
foto: Ieva Leiniša/LETA
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.
Politika

Saeimas priekšsēdētājai piešķirts Ukrainas valsts apbalvojums

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Saeimas priekšsēdētājai Daigai Mieriņai (ZZS) ceturtdien Krimas platformas parlamentārā samita laikā piešķirts Ukrainas valsts apbalvojums - Kņazienes Olgas I šķiras ordenis, informēja Mieriņas birojā.

Saeimas priekšsēdētājai piešķirts Ukrainas valsts ...

Apbalvojums piešķirts par personīgo ieguldījumu starpvalstu sadarbības stiprināšanā, Ukrainas valsts suverenitātes un teritoriālās integritātes atbalstīšanā. Dekrētu par ordeņa piešķiršanu parakstījis Ukrainas Valsts prezidents Volodimirs Zelenskis, savukārt ordeni pasniedza Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks.

Saņemot apbalvojumu, Saeimas priekšsēdētāja pateicās par augsto apbalvojumu un novērtējumu Latvijas tautas sniegtajam nenogurstošajam atbalstam Ukrainai. "Esmu pagodināta saņemt šo apbalvojumu. Svarīgākie atbslsta vārdi vienmēr ir mūsu sirdīs - mēs jūtam līdzi katram ukraiņu pārdzīvojumam. Visa Latvijas tauta ir un būs kopā ar Ukrainu," paudusi Saeimas priekšsēdētāja.

Kņazienes Olgas ordenis dibināts 1997. gadā un to piešķir par personīgiem nopelniem valsts, zinātnes, izglītības, kultūras un citās sabiedrisko aktivitāšu jomās.