2dienas
11stundas
34minūtes
34sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Apmeklētājiem pēdējā iespēja šogad Rīgas zoodārzā aplūkot Ungārijas stepju govis, pundurēzeļus un virkni citu Zoo iemītnieku
foto: Rīgas Zoo
Pēdējā iespēja šogad ir aplūkot Ungārijas stepju govis, pundurēzeļus, pekarus, jakus, kiangus un Fazanārija iemītniekus.
Runā Rīga

Apmeklētājiem pēdējā iespēja šogad Rīgas zoodārzā aplūkot Ungārijas stepju govis, pundurēzeļus un virkni citu Zoo iemītnieku

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Pirms jaunas ekspozīcijas izbūves Rīgas zooloģiskajā dārzā vēl var apmeklēt virkni dzīvnieku, kas jau drīzumā uz laiku atradīs mājvietu citviet.

Apmeklētājiem pēdējā iespēja šogad Rīgas zoodārzā ...

Pēdējā iespēja šogad ir aplūkot Ungārijas stepju govis, pundurēzeļus, pekarus, jakus, kiangus un Fazanārija iemītniekus. Drīzumā Rīgas zoodārzā tiks sākta "Masterplan 2035" pirmās daļas "Himalaji" būvniecība, kuras laikā daļa no teritorijas tiks slēgta.

"Gatavojamies pārmaiņām, veidojot mītnes, kuras pietuvinātas savvaļai, radot takas, kuras apmeklētājus aizvedīs īstenā ceļojumā, izstrādājot saturu, kas liks aizrauties elpai," sola zooloģiskajā dārzā.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā liecina, ka "Himalaji" būvprojekta izstrāde un autoruzraudzība uzticēta SIA "Mark arhitekti", tam atvēlot 306 500 eiro. Informācija par būvniecības iepirkumu IUB pagaidām nav atrodama.

Rīgas zooloģiskais dārzs savus viesus plāno iepazīstināt ar Himalaju reģiona daudzveidīgo faunu, izveidojot jaunu ekspozīciju attīstības stratēģijā "Masterplan 2035".  Tiek norādīts, ka šis reģions ir ievērojams ar Himalaju kalnu nogāžu subtropu mežiem un Tibetas plato augstkalnu tuksnesi, taču daudzas tur mītošās dzīvnieku sugas ir iekļautas Pasaules Sarkanajā grāmatā kā retas, apdraudētas vai izzūdošas.  Rīgas zooloģiskais dārzs sola jaunajā ekspozīcijā nodrošināt kvalitatīvus biotopus dzīvnieku sugām, kurām kritiski nepieciešama aizsardzība.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs" reģistrēts 1991.gadā. Uzņēmums pilnībā pieder Rīgas pašvaldībai. Tā pamatkapitāls ir 28 884 363 eiro. Pērn uzņēmums strādājis ar 5,46 miljonu eiro apgrozījumu un 110 000 eiro peļņu.