3dienas
21stundas
18minūtes
02sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

VIDEO: "Visa pilsēta tur uzdzīvoja!" Jelgavā nodedzis bezpajumtnieku midzenis

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Jelgavā nodedzis kāds pamests nams, kur, kā saka vietējie, jau pusgadu notikusi bezpajumtnieku uzdzīve, vēsta "Degpunktā".

VIDEO: "Visa pilsēta tur uzdzīvoja!" Jelgavā noded...

Jelgavā 20. oktobbrī netālu no tirgus kādā neapdzīvotā mājā izcēlās ugunsgrēks, ēkai nodarot nopietnus bojājumus. Dzēšanas darbi ilga vairāk nekā trīs stundas, bet no liesmām glābējiem izdevās izglābt kādu nama "nelegālo nomnieku", kurš vēlāk tika nodots mediķu rokās. “Otrajā stāvā dega sadzīves mantas 35 kvadrātmetru platībā. Jelgava ar saviem spēkiem ugunsgrēku veiksmīgi likvidēja,” stāsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jelgavas daļas vada komandieris Jānis Norvaišs. 

Lai gan ēka jau kādu laiku ir bēdīgā stāvoklī, vietējie iedzīvotāji stāsta, ka vēl nesen tā piederējusi kādai kundzei, kura pirms pus gada devās mūžībā. “Pēc viņas nāves tur jau bezpajumtnieki – no visas Jelgavas tur dzīvoja,” stāsta Genādijs, kurš strādā netālu no degušā nama. Apskatīt sadegušās mantas bija ieradies arī Anatolijs, kurš ik pa laikam mēdz iegriezties šajā vietā. Viņš atklāj, ka mājā bieži nakšņo Jelgavas bezpajumtnieki un viņš izteicis nožēlu, ka palicis par vienu vietu mazāk, kur patverties ziemas spelgonī. VUGD pārstāvis Norvaišs norāda, ka ēka bija neapsaimniekota, piekrauta ar sadzīves mantām, kas sašaurināja ugunsdzēsēju darba ceļu.

Vairāk skaties video!