Šogad par braukšanu pie sarkanās gaismas Jelgavā ar videokameru palīdzību pieķerti 227 autovadītāji
foto: Shutterstock
Šogad par braukšanu pie sarkanā signāla Jelgavā ar videonovērošanas kameru palīdzību pieķerti 227 autovadītāji.
Novadu ziņas

Šogad par braukšanu pie sarkanās gaismas Jelgavā ar videokameru palīdzību pieķerti 227 autovadītāji

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Šogad par braukšanu pie sarkanā luksofora signāla Jelgavā ar videonovērošanas kameru palīdzību pieķerti 227 autovadītāji.

Šogad par braukšanu pie sarkanās gaismas Jelgavā a...

Viena no Jelgavas pašvaldības policijas funkcijām ir uzraudzīt satiksmes drošību pilsētā, un to palīdz nodrošināt pilsētas videonovērošanas kameras. Joprojām teju katru dienu tiek fiksēti transportlīdzekļa vadītāji, kuri neapdomīgi un pārgalvīgi šķērso krustojumu, luksoforā degot sarkanajai gaismai, tādējādi apdraudot gan sevi, gan citus satiksmes dalībniekus.

Par braukšanu pie sarkanās gaismas vai pagrieziena veikšanas, pirms luksoforā iedegusies papildsekcija, šogad sākti 227 administratīvā pārkāpuma procesi, tostarp septembrī - 22.

Policijas pārstāve Paula Liepa skaidro, ka autovadītāju skaidrojumi par to, kāpēc veikts pārgalvīgais manevrs, ir visdažādākie, tostarp tā brīža emocionālais stāvoklis. Taču visbiežāk viņi norāda, ka neesot pamanījuši aizliedzošo sarkano gaismu luksoforā, steigušies vai arī ka šofera uzmanību no ceļa novērsis blakussēdētājs. Nereti arī esot šķitis, ka manevru paspēs pabeigt.

Visbiežāk šie pārkāpumi, kas apdraud gan pašu, gan citus satiksmes dalībniekus, tiek fiksēti Rīgas ielas un Pērnavas ielas krustojumā, Rīgas ielas un Brīvības bulvāra krustojumā, Lielās ielas un Akadēmijas ielas krustojumā, kā arī Lielās ielas un Dambja ielas krustojumā.

Pašvaldība atgādina, ka par Ceļu satiksmes likuma 52.panta 1.daļas neievērošanu - braukšanu, ja luksoforā deg aizliedzošais signāls, vai par nepakļaušanos satiksmes regulētāja signālam - transportlīdzekļa vadītājam tiek piemērots naudas sods no 30 līdz 140 eiro. Bet pēc Ceļu satiksmes likuma 52.panta 2.daļas - par braukšanu attiecīgajā virzienā, ja luksofora papildsekcijā nav iedegts zaļās bultas signāls, - piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 30 līdz 55 eiro.