FOTO: kamēr Bolderāja grimst atkritumos, Rīgas dome skaidro, ka minētajā vietā atkritumus nemaz nedrīkstot izgāzt
foto: Ekrānšāviņš
Šāds skats pa logu pavēršas daļai Bolderājas iedzīvotāju.
Sabiedrība

FOTO: kamēr Bolderāja grimst atkritumos, Rīgas dome skaidro, ka minētajā vietā atkritumus nemaz nedrīkstot izgāzt

Anna Klāra

Jauns.lv

Bolderājas iedzīvotāji sociālajos tīklos nespēj valdīt savu sašutumu par aktritumu izgāztuvi Lēpju ielā. Mašīnas šeit brauc naktī un dienā, skats pa logu ir drausmīgs, bet mājai apkārt guļ atkritumu kaudzes, norāda kāda tuvējā nama iedzīvotāja.

FOTO: kamēr Bolderāja grimst atkritumos, Rīgas dom...

Vecas riepas, ledusskapji, dīvāni un tam pa virsu atkritumu kalns - šāds skats pa logu paveras Bolderājas iedzīvotājiem, kuru mājas priekšā, Lēpju ielā, novietotas atkritumu tvertnes, kas jau labu laiku stāv pārpildītas līdz malām. Un tā kā atkritumi netiek izvesti, tie tiek sagāzti arī kaudzēs blakus tvertnēm un vēja plūsmu rezultātā gruži tiek izvazāti pa tuvējo apkārtni. 

"Cilvēki nepārstāj šeit vest atkritumus. Viņi brauc šeit ar mašīnām gan dienas, gan nakts laikā," norāda Valentīns. Alla skaidro, ka "skats pa logu šobrīd esot drausmīgs un par problēmu neviens neliekas ne zinis, jo atkritumi jau nedēļām no minētās vietas nav izgāzti", bet Olga norāda, ka "situācija neesot labāka arī tuvumā esošajā bērnu laukumā, kas šobrīd iegrimst atkritumos".

Kamēr kāds notikušajā steidzies vainot Rīgas bijušo mēru Nilu Ušakovu, kas "savas vadības laikā it kā esot solījis savest kārtībā arī Rīgas attālākās apkaimes", citi notikiekošajā vaino "Rīgas namu pārvaldnieku" , kas nepildot savas saistības, bet vēl kāds - iedzīvotājus, kas patvaļīgi pie izgāztuvēm atstāj lielizmēra sadzīves tehniku.

Kā Jauns.lv skaidro Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departaments, "atkritumu konteineru novietnes Lēpju ielā 6 tika izbūvētas, realizējot būvprojektu "Veloceļš "Imanta – Daugavgrīva", un projekta ietvaros tika izbūvētas četras šāda veida atkritumu novietnes". "Trīs no šīm novietnēm tiek ekspluatētas atbilstoši, bet ceturtā pagaidām netiek izmantota atbilstoši!" norāda departaments.

"Pagaidām notiek būves nodošanas process starp departamentu un Lēpju ielas 6 apsaimniekotāju, lai nodrošinātu tās pilnvērtīgu ekspluatāciju, kas arī paredz regulāru atkritumu izvešanu.

Departaments ir konstatējis, ka iedzīvotāji turpina izvietot atkritumus izbūvētajā novietnē, lai gan tas pagaidām nav atļauts, jo nenotiek regulāra atkritumu izvešana".

Departaments plāno drīzumā nodot izbūvēto novietni apsaimniekotāja pārziņā, lai tā tikta ekspluatētā atbilstoši tās mērķim.