Šķilbēnu pagastā nelikumīgi šķērsot robežu mēģinājis Krievijas armijā dienējis Latvijas valstspiederīgais
foto: LETA
Par nelikumīgu robežas šķērsošanu aizturēts Krievijas bruņotajos spēkos dienējis Latvijas valstspiederīgais.
112

Šķilbēnu pagastā nelikumīgi šķērsot robežu mēģinājis Krievijas armijā dienējis Latvijas valstspiederīgais

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Par nelikumīgu robežas šķērsošanu aizturēts Krievijas bruņotajos spēkos dienējis Latvijas valstspiederīgais

Šķilbēnu pagastā nelikumīgi šķērsot robežu mēģināj...

Pirmdien, 7. oktobrī, Šķilbēnu pagastā robežsargi aizturēja kādu Latvijas valstpiederīgo, kurš nelikumīgi šķērsoja valsts robežu no Krievijas puses. 

Izmeklēšanā sadarbībā ar Valsts drošības dienestu (VDD) noskaidrots, ka vīrietis dienējis agresorvalsts Krievijas bruņotajos spēkos.

Valsts robežsardze pret personu uzsākusi kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma 284. panta pirmo daļu, t.i., par ārējās valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu. 

Savukārt VDD pret personu ir uzsācis kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma 95. 1 pantu, t.i., par Nacionālās drošības likumā noteiktā aizlieguma dienēt Krievijas bruņotajos spēkos pārkāpšanu. VDD rīcībā esošā informācija liecina, ka persona bija noslēgusi militārā dienesta līgumu ar Krievijas bruņotajiem spēkiem. 

Izmeklēšana šajos kriminālprocesos turpinās un dienesti sniegs papildu informāciju par izmeklēšanas gaitu atbilstoši kriminālprocesu virzībai. Dienesti atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā